Skocz do zawartości

17 września Rocznica wizyty ze wschodu

IRONRAT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mamy dzisiaj kolejną rocznicę napaści Związku Radzieckiego na Pololskę we wrzesniu 1939.
Tak przy okazji rocznicy zastanawiam się, ilu Polaków zginęło w łagrach lub też na Syberi, Kołymie, Kazachstanie i w innych zapomnianych przez Boga miejscach na wschodzie w czasie wojny?
Jakie wobec tego było faktycznie całkowite straty ludności Polski w czasie wojny? 6 milionów, czy też wiecej?

Ironrat
Napisano
A może zastanówmy sie ilu potomków Polaków zesłanych wywiezionych czy po prostu zmieniajacych adres jeszcze tam musi życ?I dlaczego nasze madre władze dają obywatelstwo ludziom którzy wyrywali na zachód dla kawałka lepszejszej kiełbasy a Tym Biedakom przyznajakarte Polaka"(dobrze mówie?obywatelstwo II kategorii?)Zapominamy o Tych Ludziach oj zapominamy.Jesteśmy w Iraku w Awganistanie w Uni Europejskiej a nasi rodacy w Kazachstanie i innych częsciach Wielkiego Przyjaciela Polski i Polaków dalej przymieraja głodem i dalej nie mają z nikad pomocy.
Pozdrawiam
Napisano
a mnie zastanawia postawa naszych wodzów IV RP.... woleli bić czołem przez gruzowiskiem WTC niz przed pomnikami upamiętanijącymi ten smutny fakt oraz jego ofiary.... historia zatoczyła koło i widzę że IV RP jest identyczna z PRL, tylko tamci jeździli na wschód czołem bić.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie