Skocz do zawartości

Problem z X-terrą70

banan20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam znawców, chodze od kilku tygodni z Xterrą70, sprzęt bardzo przyjemny, ale niepokoji mnie jedna sprawa. Otóż czasmi mi sie tak poprostu mój errorysta" wyłącza. Używam akumulatorków mocy 2000. Czym to może być spowodowane ???
Napisano
a i jeszcze jedno, gdzie sie wkłada te gumowe podkładki ktore dostalem razem w komplecie, wypadałoby na to że przy mocowaniu cewki z wysięgnikiem ale on sie tam poprostu nie mieszczą :/
Napisano
Witam.Nie opisałeś dokładnie zjawiska wyłącznia się sprzętu,czy tak sie dzieje przy w pełni naładowanych akumulatorach?Może to być zwiazane z charakterystyką rozładowywania się akumulatorów,jest prawie prostoliniowa a potem nastepuje gwałtowny spadek napięcia.Ja uzywam akumulatorków o poj.2800mA które wystarczają na ok kilkanaście godzin,dokładnie nie sprawdzałem.Zauważyłem,że wskaznik naładowania przy zastosowaniu akumulatorków nie spełnia swojego zadania,pokazuje pełny stan naładowania i w którymś momencie dzwiękowo ostrzega o niskim stanie napiecia i po paru sekundach wyłacza się a powinien przejść w tzw stan oszczędnościowy.Może na bateriach alkaicznych tak sie dzieje ale nie sprawdzałem tego.Wydaje mi się,że wskaznik naładowania powinien mieć troche wiecej kosteczek.Dla porównania powiem,że w mojej poprzedniej wykrywce tj Garecie gta 1000 w menu wybierało się rodzaj zasilania baterie lub aku a wskaznik składał sie chyba z pięciu kosteczek i zawsze mogłem ocenić poziom naładowania.Wniosek taki,że przed wyprawa trzeba naładować akumulatorki a najlepiej zabrac ze sobą dodatkowy komplet.Co do tych gumowych podładek to one muszą pasować w zagłebienia na końcu wysięgnika przynajmniej ja nie miałem z tym problemu. Pozdrawiam.
Napisano
Dzisiaj podczas szukania mi sie wyłaczył jak mialem jedną kreske, ale chiwle sie wyłaczał a potem dobrze działał na tych samych akumulatorkach. Mam nadzieje ze to nie jest wina elektorniki :( A gumowe podkałdki nie pasują :(
Napisano
gdyby byl to zapas to chyba bym skumał :) Idiotą nie jestem:)..no moze czasami. Te uszczelki są inne niz te co sie wkłada do wysiegnika
Napisano
Witam, miałem na początku obcowania z tym sprzętem podobne objawy. Piszczałka samoczynnie się wyłączała np. kiedy kładłem ją na ziemi by wykopać jakiś przedmiot. Używałem akumulatorków tej samej firmy o tych samych parametrach, dobrze naładowanych. Problem ten ustąpił sam choć do dziś nie wiem co go powodowało. Pozdrawiam.
Napisano
Zbyt dużo czasu nie mam na wykopki ale zawsze z czymś wracam do domu. Ze sprzętu jestem zadowolony. Z pewnością wart swojej ceny za wysoki komfort pracy- można chodzić z nim cały dzień bez obolałych mięśni i pleców. Jedyny minus to łatwo brudzący się szary wyświetlacz- koniecznie trzeba kupić osłonkę. Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie