tasiek Posted September 14, 2006 Author Share Posted September 14, 2006 Proszę o rozszyfrowanie skrótu na tym guziku . Mam pewne przypuszczenia co do niego, ale nie chcę nic sugerować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasiek Posted September 14, 2006 Author Share Posted September 14, 2006 Proszę o rozszyfrowanie skrótu na tym guziku . Mam pewne przypuszczenia co do niego, ale nie chcę nic sugerować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded Posted September 14, 2006 Share Posted September 14, 2006 http://www.pugoviza.ru/files/class_butt_cat.shtml?d=3&n=numb&fn=numb Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasiek Posted September 14, 2006 Author Share Posted September 14, 2006 Dzięki Oczywiście widziałem już dziś ten guzik na tej stronie, jednak kiedyś spotkałem się z opisem że litera C" oznacza sotnię w Pułkach Kozackich. Było to zdaje się na allegro. Pewnie ktoś nie wiedział co sprzedaje. Raczej będzie to 4 Rezerwowy Strzelecki Batalion . Tym bardziej że został znaleziony w pobliżu koszar 17,18,19,20, Strzeleckiego Pułku. Co ciekawe parę dni wcześniej na tym samym polu wyszedł guzik z opisem 6.C."Wracając do strony z linku to nieżle się zdziwiłem znajdując na niej zdjęcia swoich klamer wstawionych na forum Odkrywcy . Jest to zwyczajna kradzież , ale w Rosji obowiązują inne prawa.Pozdr. i dziękuję.Tasiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded Posted September 14, 2006 Share Posted September 14, 2006 Уважаемый Tasiekя очень плохо знаю польский язык, но суть понял.Сомнений по поводу шифровки 4 Р.С. быть не может.В указе сказано 1860 год Сформированы Резервные стрелковые батальоны(бывшие 2 сводных и 4 учебных). Установлены пуговицы с надписью № Р.С." (прибор желтый).С 1862 года пуговицы гладкие.6 С. - 6 стрелковый батальон - с июля 1845 годаС 1862 года пуговицы гладкие.По поводу авторских прав на сканы и фотографии.Со всего мира нам присылают изображения пуговиц и пряжек.Если Вы не хотите что-бы изображение ВАШЕЙ бляхи служило для аттрибуции для всех кто занимается металлопоиском и коллекционированием, напишите на e-mail сайта и мы урегулируем любой вопрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
tasiek
Proszę o rozszyfrowanie skrótu na tym guziku . Mam pewne przypuszczenia co do niego, ale nie chcę nic sugerować.
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.