Skocz do zawartości

rutus solaris-kupić nie kupić?

Czarek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie potrzebuję szczerych opinii o tym sprzęcie-mam 1500 przygotowane na cos nowego(czytaj mam dość znajdowania gwoździ chińską zabaweczką)a rutus solaris wydał mi się obiecujący po przeczytaniu opisu na stronie firmy...ale czy ktos z Was już to kupił?jakie wrażenia?nie potrzebuje ajkiegoś cudu techniki tylko czegoś dobrego za takie pieniądze?jak myślicie ten jest OK?a może coś innego w tej cenie?
Napisano
Jesli szukasz czegos na monety, to za te pieniadze bym kupil Tesoro Cibola. Zawansowany moneciak :) A jak nie, to bierz Solarisa, ciekawy sprzet, tez w najblizszym czasie zamierzam go kupic.
Napisano
Cibola nie jest w niczym zaawansowana. Jest prosta jak drut - odpal i zapomnij" - ale przy tym mocno skuteczna.
Na militarkę wg mnie Cibola ma ciut zrąbaną dyskryminację (albo za słaba albo za silna, trudno się wstrzelić) - tutaj rutus może być lepszy, no i jego tryb mix będzie przydatny. Do tego ma zdecydowanie bardziej pancerną budowę.
Napisano
@beaviso:

zalezy jak sie rozumie slowo zawansowany" :)

@Czarek:

jesli szukasz uniwersalnego wykrywacza, dobrego i na drobnice, i na militarke, to Rutus powinien byc odpowiedni :)
Napisano
Radziłbym zejść pare postów niżej i wszystkiego się dowiesz.
Takie tematy wracają jak bumerang , a póżniej dziwicie się że mało ludzi odpowiada (do Igomas_Gdynia)ile można pisać o tym samym .Co do gwoździ to na dynamice z ustawieniem dyskryminacji nawet na godzine 1 będziesz je na początku wyciągał, zwłaszcza stare i mocno skorodowane. Dopiero troche praktyki pozwoli ci dobrze interpretować sygnały -i tu jest pomocna praca trójtonowa z niska dyskryminacją.Na początek jeśli byś wybrał ten sprzęt(lub inny) radzę ci kopać wszystkie sygnały a po krótkim czasie nauczysz sie je interpretować i nie pominiesz wielu dobnych ciekawych przedmiotów .
Powyższą wypowiedź (jak i poprzednie) zamieszczam jako użytkownik solarisa od 1,5 roku, oraz vice mistrz polski w eksploracji 2006 .Może to nie jest skromne ale wypowiedzi o mnie np. proscan-a na innych forach zmuszaja mnie do tego oświadczenia.
Napisano
dziękuję za odpowiedzi-próbowałem kilka wątków niżej ale natykałem się głównie na jakiś bełkot i licytowanie się kto jest mądrzejszy zamiast opinii o wykrywce...zdecydowałem się na solarisa-w weekend będzie pierszy sprawdzian w terenit:)
Napisano
Radziłbym się tak nie spieszyć ,przeczytaj moją ostatnia radę dla Igomas_Gdynia w jego poście .Zanim cokolwiek kupisz postaraj się sprawdzić jak to faktycznie działa w terenie.Nie ma detektora idealnego kazdy ma zalety i wady oraz różne są wymagania operatora danego sprzętu.Stąd tyle opini o Rutusach.
Co do weekendu to sprzet moze do ciebie nie dojść na czas bo producent się nie wyrabia z terminami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie