random Napisano 19 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2003 witam, znalazłem te dwie rzeczy w szczerym polu, nie mam zielonego pojęcia co to jest. teren ieco" pierwszowojenny (niemieckie łuski). Czy ktoś ma pomysł co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
random Napisano 19 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2003 i jeszcze blaszka. pzdr, random Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 20 Wrzesień 2003 Share Napisano 20 Wrzesień 2003 Witam! Ta laszka" to jest niemiecki nieśmiertelnik z okresu I wojny światowej. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekl23 Napisano 20 Wrzesień 2003 Share Napisano 20 Wrzesień 2003 Witam!Podaj wymiary tego niezidentyfikowanego przedmiotu...bartekl23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
random Napisano 20 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2003 wymiary blachy to: 49mm (dluższa średnica) x 30mm. Do Łukasza - po czym poznajesz, ze to niemiecki nieśmiertelnik? Mnie to wygląda na kawałek jakiejś blaszki magazynowej ale obym się mylił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 20 Wrzesień 2003 Share Napisano 20 Wrzesień 2003 Witam ponownie! To na stówkę niemiecki dogtag, ten sam wz. znjadziesz na stronie poszukiwanieskarbów.com w dziale Techniki wojskowe/ nieśmiertelniki :))) Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 21 Wrzesień 2003 Share Napisano 21 Wrzesień 2003 Pierwszy przedmiot to broszka cywilna z inicjałami z przełomu wieków, natomiast drugi przedmiot to typowy nieśmiertelnik pruski z okresu I wojny św. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
random
witam, znalazłem te dwie rzeczy w szczerym polu, nie mam zielonego pojęcia co to jest. teren ieco" pierwszowojenny (niemieckie łuski). Czy ktoś ma pomysł co to jest?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.