milbas Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 Jak w temacie.Bicia: w górnym rzędzie 3 R" (P cyrylicą :-) w dolnym rzędzie 5 St P" (oczywiście litery cyrylicą).Jeśli moje podejrzenia się potwierdzą uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji jednostki.PozdrawiamMILBAS
tomekk Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 Witam zobaczyłem te Wasze Licznyj znaki i chciałem pokazać coś co ja znalazłem i wygląda podobnie.Napis jest taki- ŻYR.MAN BL.JAKTORÓW.82prosze o indentyfikacjępozdrawiam
milbas Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 Jak w temacie.Bicia: w górnym rzędzie 3 R" (P cyrylicą :-) w dolnym rzędzie 5 St P" (oczywiście litery cyrylicą).Jeśli moje podejrzenia się potwierdzą uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji jednostki.PozdrawiamMILBAS
ded Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 5-й Стрелковый полк; Радом; Праздник 06.12; Старшинство 25.02.1834
milbas Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 RZeczywiście znaleziony pod samym Radomiem :-). Wielkie dzięki DED. Szkoda, że w takim słabym stanie - ale i tak super, bo to mój pierwszy.
bjar_1 Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Pomogło pomogło! A cała przyjemność po mojej stronie! :)pozdrawiam!
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 Milbas - 5 Striełkowyj Połk, Radom.Mam licznyj" z tego samego pułku wykopany w miejscu gdzie ćwiczyli żołnierze z pułków z Radomia, Piotrkowa, Łodzi i okolic.pozdrawiam!
milbas Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Napisano 22 Wrzesień 2006 Tytułowy licznyj znak po małej renowacji. Prostowanie i gotowanie w oleju. Pokazał się numer żołnierza 74 (na dole)Idealny nie jest :-) - ale do gabloty z carszczyzną się nada.
milbas Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Napisano 22 Wrzesień 2006 Foto 2. Dzięki bjar za instrukcję gotowania w oleju. Moim zdaniem pomogło.PozdrawiamMILBAS
milbas Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 Ech Bjar - stan Twojego jest ... boski, ale wszystko przede mną :-) PozdrawiamMILBAS
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 Boski jest teraz - na zdjęciu masz jak wyglądał od razu po wykopaniu. Miał pełno zielonego osadu (nie patyny) i był przygięty, ale prostowanie i gotowanie w oleju mu dobrze zrobiło :)Fant fajny, bo regionalny...
milbas Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Napisano 8 Wrzesień 2006 Nie jestem żadnym znawcą, ale wydaje mi się, że jeżeli na blaszce występują polskie litery Ż" i Ó" (które nie występują w alfabecie rosyjskim) to niestety nie jest to licznyj znak.PozdrawiamMILBAS
Pytanie
milbas
Jak w temacie.
Bicia: w górnym rzędzie 3 R" (P cyrylicą :-) w dolnym rzędzie 5 St P" (oczywiście litery cyrylicą).
Jeśli moje podejrzenia się potwierdzą uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji jednostki.
Pozdrawiam
MILBAS
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.