Skocz do zawartości
  • 0

czy to licznyj znak ????

milbas

Pytanie

Napisano

Jak w temacie.

Bicia: w górnym rzędzie 3 R" (P cyrylicą :-) w dolnym rzędzie 5 St P" (oczywiście litery cyrylicą).

Jeśli moje podejrzenia się potwierdzą uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji jednostki.

Pozdrawiam
MILBAS

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam zobaczyłem te Wasze Licznyj znaki i chciałem pokazać coś co ja znalazłem i wygląda podobnie.
Napis jest taki-
ŻYR.MAN
BL.JAKTORÓW.
82

prosze o indentyfikację
pozdrawiam

Napisano

Jak w temacie.

Bicia: w górnym rzędzie 3 R" (P cyrylicą :-) w dolnym rzędzie 5 St P" (oczywiście litery cyrylicą).

Jeśli moje podejrzenia się potwierdzą uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji jednostki.

Pozdrawiam
MILBAS

Napisano
RZeczywiście znaleziony pod samym Radomiem :-). Wielkie dzięki DED. Szkoda, że w takim słabym stanie - ale i tak super, bo to mój pierwszy.
Napisano

Milbas - 5 Striełkowyj Połk, Radom.
Mam licznyj" z tego samego pułku wykopany w miejscu gdzie ćwiczyli żołnierze z pułków z Radomia, Piotrkowa, Łodzi i okolic.

pozdrawiam!

Napisano

Tytułowy licznyj znak po małej renowacji. Prostowanie i gotowanie w oleju. Pokazał się numer żołnierza 74 (na dole)Idealny nie jest :-) - ale do gabloty z carszczyzną się nada.

Napisano

Boski jest teraz - na zdjęciu masz jak wyglądał od razu po wykopaniu. Miał pełno zielonego osadu (nie patyny) i był przygięty, ale prostowanie i gotowanie w oleju mu dobrze zrobiło :)
Fant fajny, bo regionalny...

Napisano
Nie jestem żadnym znawcą, ale wydaje mi się, że jeżeli na blaszce występują polskie litery Ż" i Ó" (które nie występują w alfabecie rosyjskim) to niestety nie jest to licznyj znak.

Pozdrawiam
MILBAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie