tomekk Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 Witam mam pytanie w sprawie rutusa solarisa , mianowicie chodzi mi o to czy jezeli dwie osoby chodzą z solarkami blisko siebie to wykrywacze będą wariować czy nalezy zachowac jakis odstęp? proszę o odpowiedź pozdrawiam
beaviso Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 Sądzę, że minimum 10 metrów odstępu będzie wymagane.
luger Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 Wczoraj chodziliśmy w dwa solarisy i tak 10-15 metrów wystarczyło. Bliżej to nawet do gruntu nie mogłem się dostroić.Pozdrawiam L.
RESTY Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Na 5 metrów może podejść do ciebie koleś z ARMANDEM ,ale GARRETT 2500 jak będzie miał ustawione 4 khz też cie będzie ostro zakłócał sam nie będąc zakłócanym (odczułem to mocno na ostatnich zawodach w Jedlinie Zdroju w czerwcu), to samo się dzieje jak zaczyna dzwonić komóra lub przychodzi sms - efekt jak w radiu.Generalnie jak na wspólnych wykopkach ktoś ma detektor pracujący na tej samej częstotliwości to lepiej nie zblizać się do siebie na mniej niż 10 m.Pozdro -DARZ DÓŁ
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.