Jump to content
  • 0

Dziwny kamień do identyfikacji:)

Saper.17

Question

Witam
Byłem ostatnio po polach na monetki z wykrywka polatac i na miedzy w szczerym polu moja uwage przykuł ten kamień, a szczegulnie to wgłebienie w nim, Snuje pewna teorie ze jest to bardzo stary kamien i słuzył do ucierania zboża na mąke, prosze sie niesmiac jesli sie myle ale nieznam sie na tym i to tylko domysly, jest troszke za bradzo symetryczny i to mi nie pasi.:)Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam

8 answers to this question

Recommended Posts

Ta druga strona kojarzy mi się ze zwykłym kamieniem młyńskim. Oglądałem ostatnio taki jeden (dyży okrągły) i zaskoczył mnie fakt, że jest on posklejany" z mniejszych, regularnych kamieni. Ich powierzchnia przypominała foto 3.
...Choć ta pierwsza strona tego Twojego znaleziska rzeczywiście wygląda na żarno ręczne....
Pozdrawiam i czekam na dalsze losy znaleziska - daj znać koniecznie!

Witam
Byłem ostatnio po polach na monetki z wykrywka polatac i na miedzy w szczerym polu moja uwage przykuł ten kamień, a szczegulnie to wgłebienie w nim, Snuje pewna teorie ze jest to bardzo stary kamien i słuzył do ucierania zboża na mąke, prosze sie niesmiac jesli sie myle ale nieznam sie na tym i to tylko domysly, jest troszke za bradzo symetryczny i to mi nie pasi.:)Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information