bart88 Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Napisano 4 Wrzesień 2006 Czy ktoś się orientuje co to za bagnet. Wydaje mi się, że jest to jakiś bagnet niemiecki ale chciałbym dowiedzieć się więcej. Na jednym z bić widoczny jest napis DANZIG, posiada te bicia SS, 6.
KacperW. Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Bart88 , a mógłbyś wrzucić fotkę bicia DANZIG, byłbym wdzięczny. To bicie oznacza, ze był remontowany w fabryce Mausera w Gdańsku- fajna sprawa, szkoda że taki zrypany.pozdrawiam
bart88 Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 Dzięki za pomoc w identyfikacji. Bicie DANZIG na fotce.
Boruta Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Nie, to oznacza, że był na wyposażeniu Heimwehr Danzig raczej. Dziwne to bicie, ekstra.Pozdrawiam
bart88 Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Napisano 4 Wrzesień 2006 Czy ktoś się orientuje co to za bagnet. Wydaje mi się, że jest to jakiś bagnet niemiecki ale chciałbym dowiedzieć się więcej. Na jednym z bić widoczny jest napis DANZIG, posiada te bicia SS, 6.
bart88 Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 Dodatkowo przy jelcu, a raczej tym co z niego zostało na białym tle czerwona cyfra 2 (jak na fotce) - co to oznacza?
ma75 Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Witam. Kiedyś był to M 71. Wtedy miał 60 cm długości i jelec w kształcie litery ,,s''
sexo Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 dokladnie, byl, widac ktos przerobil go na nóżehhh, ci dyletanci
Pytanie
bart88
Czy ktoś się orientuje co to za bagnet. Wydaje mi się, że jest to jakiś bagnet niemiecki ale chciałbym dowiedzieć się więcej. Na jednym z bić widoczny jest napis DANZIG, posiada te bicia SS, 6.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.