Winchester Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Witam ! znalazłem ostatnio na budowie taki oto bagnecik. Niestety niedośc ze jest on strasznie obklejony rdzą i piaskiem to jeszcze jest wygięty tak jak widac na zdjęciu. Czy ma ktoś jakąs rade jak go wyprostowac i czy w ogóle jest możliwośc wyprostowania go nie uszkadzając ? Z góry dziekuje za odpowiedzi! Pozdrawiam Winchester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2006 jeszcze jedno foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Można by było spróbować na ciepło, ale gwarancji udanego zabiegu nie będzie. Wcześniej chyba elektrolizę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Najpierw bym prostował na gorąco bo odpadnie sporo rdzy, potem elektroliza. Najbezpieczniej jednak nie prostować, w miejscu wygięcia wygląda słabo a to źle rokuje.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 14 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2006 nie prostowałem go bo podczas czyszczenia okazało sie ze ma w miejscu zgięcia dziurke i jest duże prawdopodobieństwo ze moze pęknąc ogólnie bagnecik jak dla mnie jest w fajnym stanie poza oczywicie tą dziurą hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 14 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2006 ma nawet bicia widoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 14 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2006 pomyłka >> bicia sa w tym miejscu heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 14 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2006 i ostatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 14 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2006 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 14 Wrzesień 2006 Share Napisano 14 Wrzesień 2006 W fajnym stanie? Przecież to trup... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Oj kolego Horst czemu Ty wszystko krytykujesz?? Ja z tego bagneciku zrobiłbym cudeńko o ile ostrze nie jest za bardzo zżarte na fotkach zbytnio nie widać. pokaż mi swoje fanty mundury kolekcje moze tez cos pokrytykuje:))Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Cudeńko? Chyba do krojenia chleba.Chcesz to proszę, oto moje bajonety 84/98/34. Obydwa kosztowały tyle co kurtka mundurowa sturma. cof44http://img62.imageshack.us/img62/1570/45bc6.jpghttp://img109.imageshack.us/img109/299/46bd6.jpghttp://img109.imageshack.us/img109/1387/62aa5.jpghttp://img394.imageshack.us/img394/3453/70bc7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 WKC 1939, piękny okaz, bez rozkręcania okładek widać na nim siedem WaA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Widziałeś kiedys bagnet w takim stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Głownia jest dosłownie jak lustro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Obydwa są produkcji Solingena, jeden z 1939, drugi z 1944.Proszę zwrócić uwagę że w późniejszym okresie wojny już nie polerowano głowni po frezowaniu co dokładnie obrazuje zdjęcie obok.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 nono faktycznie. Takie tylko widziałem na amerykańskiej stroce z gagnetami ale to juz wyzsza półka. Wiesz powiem Ci częściowo Cie rozumiem skad ta krytyka po prostu nie lubisz chyba lipy z tych bagnecików widac ze konkret jest. albo masz cos konkretnego albo wogóle nie masz. Z drugiej strony nie kazdego stac na takie fanciory i po prostu trzeba z lipy zrobic cos przynajmniej zastepujacego cos na chwile póki sie nie bedie miało.Pozdrawiam odezwij sie do mnie na priva lub gg 6256916. moze masz jakis taki szrocik do sprzdania?? wkrótce pokaze Ci co potrafie z takiego szrota zrobic:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 moze posiadasz jakas dokumentacje techniczną do bagnetów itp?? chodzi mi głównie o materiały z których było wykonywane technologie itp rysunki z wymiarami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Horst, nie ma się czym chwalić, mam chyba nawet odrobinę w lepszym od twojego stanie. 99% oksyda na całości bagnetu.On jeden kosztował prawie jeden mundur od Sturma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Fakt, bardzo ładny :)))) Mógłbym kupić sobie taki stan... no ale jestem rekonstruktorem a nie kolekcjonerem i takiego do ponierwierki na polu bitwy trochę szkoda.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 A to drugi bagnecik - cvl 44.Zapomniałem - pierwszy bagnecik to E.Pack und Sohne, 1939, numer jak widać.Tamten bagnecik na tle czerwonej materii pochodził z aukcji all pewnego użytkownika o.......g".pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Tak, od niego kupiłem ten dźgacz.Nie wpędzaj mnie w kompleksy swoimi bajonecikami ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 okey, mam też w znacznie gorszym stanie, takie do poniewierki" polowej. Mieć taki bagnecik S 42 ze scyzorykiem w rękojeści - to by było coś - nawet słaby wykop. Ale marzenie, nawet taki powojenny Sudan to min. 1500 zetów - a to już makabra jak za bagnet dla mnie.Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 25 Wrzesień 2006 Share Napisano 25 Wrzesień 2006 Ja mam ostrze od SG42 z wykopu, słabe. Nie mam czasu na jego rekonstrukcję.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.