Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecki hełm policyjny - tarczki

XANTOS

Pytanie

Napisano
Panowie, potrzebuję pilnej porady. Mam możliwość nabycia ładnego M42 policji szturmowej. I wszystko wygląda w nim jak najlepiej, jednak zastanawia mnie sprawa orła, który jest po prawej stronie (jest tylko jeden emblemat). Przejrzałem książkę o hełmach niemieckich i wszystkie hełmy mają orła normalnie, czyli po lewej, za wyjątkiem jednego który ma dwa emblematy z orłem po prawej i podpisem odwrócone emblematy". Co myślicie, czy jest to jakiś wałek czy wszystko jest w nim OK? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuję za pomoc. Okazało się, że gdy poprosiłem sprzedającego o zbliżenia szczegółów, to coś zaczął kręcić... Tak więc temat odpuściłem... I chyba dobrze ;)
Napisano
Panowie, potrzebuję pilnej porady. Mam możliwość nabycia ładnego M42 policji szturmowej. I wszystko wygląda w nim jak najlepiej, jednak zastanawia mnie sprawa orła, który jest po prawej stronie (jest tylko jeden emblemat). Przejrzałem książkę o hełmach niemieckich i wszystkie hełmy mają orła normalnie, czyli po lewej, za wyjątkiem jednego który ma dwa emblematy z orłem po prawej i podpisem odwrócone emblematy". Co myślicie, czy jest to jakiś wałek czy wszystko jest w nim OK? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam.
Napisano
ktosiek - twoj helm to m34, i jego zdjecia raczej nic nie wniosą do calego tematu.

pytanie do Xantos - skoto to m42, i ma tylko adlera, to na jakiej podstawie twierdzisz ze to helm policyjny?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie