schutze_brydor Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2006 Ostanio doszly mnie wiesci o lotnisku polowym w Bojszowach a dokladnie troche za nimi czy ktos zna moze jego dokladniejsze polozenie bo przeszukanie calego terenu wokol bojszow moze byc klopotliwe;p Mam juz pare informacji na ten temat ale wolbym je potwierdzic i pojechac juz w miare pewne miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Czy chodzi CI o Bojszowy koło Bierunia w woj. śląskim ?Pozdrawiam d007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Jest też dzielnica Gliwic Bojszowy i rzeczywiście niedaleko jest lotnisko, ale to jest dobrze znany areoklub Gliwicki. Z tego co wiem to najbliższe lotnsko polowe to było w Czerwionce Leszczyny.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 moze nie na temat ale takze zwiazane z mejscowoscia Bojszowy k.Bieruniad007 dostalem kiedys info ze w okolicach Bojszow sa jakies mogily, groby zolnierzy wrzesnia[?] czyli musialy sie tam toczyc jakies walki, wiesz mzoe cos o tym?pzdr.Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 Wiem, że odgrzewam kotleta, ale nie daje mi to spokoju, że ktoś może posiadać błędne informacje. W okolicach Bojszów nie ma grobów wrześniowych są tylko symboliczne groby niemców z 45. Co do lotniska to było w pobliskiej jedlinie. Jakby ktoś chciał, to może się ze mną wybrać na kopanie po okolicy, oprowadzę wytłumaczę itd. itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.