schutze_brydor Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Ostanio doszly mnie wiesci o lotnisku polowym w Bojszowach a dokladnie troche za nimi czy ktos zna moze jego dokladniejsze polozenie bo przeszukanie calego terenu wokol bojszow moze byc klopotliwe;p Mam juz pare informacji na ten temat ale wolbym je potwierdzic i pojechac juz w miare pewne miejsce
d007 Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Czy chodzi CI o Bojszowy koło Bierunia w woj. śląskim ?Pozdrawiam d007
Cronos Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Jest też dzielnica Gliwic Bojszowy i rzeczywiście niedaleko jest lotnisko, ale to jest dobrze znany areoklub Gliwicki. Z tego co wiem to najbliższe lotnsko polowe to było w Czerwionce Leszczyny.Pozdro
suchy ss Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 moze nie na temat ale takze zwiazane z mejscowoscia Bojszowy k.Bieruniad007 dostalem kiedys info ze w okolicach Bojszow sa jakies mogily, groby zolnierzy wrzesnia[?] czyli musialy sie tam toczyc jakies walki, wiesz mzoe cos o tym?pzdr.Dawid
patton12 Napisano 20 Marzec 2012 Napisano 20 Marzec 2012 Wiem, że odgrzewam kotleta, ale nie daje mi to spokoju, że ktoś może posiadać błędne informacje. W okolicach Bojszów nie ma grobów wrześniowych są tylko symboliczne groby niemców z 45. Co do lotniska to było w pobliskiej jedlinie. Jakby ktoś chciał, to może się ze mną wybrać na kopanie po okolicy, oprowadzę wytłumaczę itd. itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.