zimmermann Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2006 Czy ktoś może wie jak wyczyśćić z rdzy wnętrze lufy karabinu.Elektroliza dała dobre efekty ale tylko na zawnątrz.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 Wsadz elektrode do środka.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 2 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2006 A można coś bliżej z tą elektrodąpozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 2 Wrzesień 2006 Share Napisano 2 Wrzesień 2006 Przeciągnij kawałek linki stalowej przez lufę i jeden koniec zamocuj do wiertarki. Tylko uważaj bo można sobie zrobić krzywdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 2 Wrzesień 2006 Share Napisano 2 Wrzesień 2006 Metoda z wiertarką nie wygląda na bezpieczną. Co do elektrody to birzesz kawałek prostego stalowego drutu. Nakładasz na niego kilka kawałków igielitu czy termokurcza tak aby co kawałek powstały izolatory. Taką elektrodę pakujesz do środka i robisz elektrolizę tak jak poprzednio. Po elektrolizie wycior metalowy (dostępne w slepach myśliwskich).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Osobiście do czyszczenie luf ;) to stosuję długi drut stalowy. Po elektrolizie jakiegoś fanta z lufą :) pakuje do środka drut i robie coś w stylu ,,MOJA-TWOJA'' :D ;D Po tym wypłukuje lufe (leje do niej wode) i powtarzam aż woda będzie czysta.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Dzięki. Nie pozostało mi nic innego jak spróbować wszystkiego po trochu. Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 A co zrobić w przypadku pięści panczernej? Czym wyczyścić z rdzy pusta rurę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Samą rurę?? Ja osobiście do czyszczenia takich fantów stosuję taka metodę: Biorę dość długą linkę. Do linki mocuję dluugi pasek papieru ściernego (jaki to juz wedle wlasnego uznania) i moja twoja.. Robota cięzka ale powinna się swiecić jak.. psu... na wiosnę;) pozdro (sorki za żarcik mam nadzieję ,ze admin przymknie na to oko :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 15 Wrzesień 2006 Share Napisano 15 Wrzesień 2006 Jak Amen w pacierzu, Ktoś" sie tą Twoją wyczyszczoną lufą szybko zainteresuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauser29 Napisano 15 Wrzesień 2006 Share Napisano 15 Wrzesień 2006 a ktoś z was znalazł kiedyś jakąś lufę nie zaspawaną? ja to tylko same łuski i w dodatku tylko ze zbitymi spłonkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.