Mariusz Napisano 14 Wrzesień 2003 Autor Napisano 14 Wrzesień 2003 Co o tym sądzicie? 6m długości i jakieś 2 m szerokości. Od czego to podwozie?To zdjęcie 1Mariusz
Mariusz Napisano 14 Wrzesień 2003 Autor Napisano 14 Wrzesień 2003 To zdjęcia z dnia dzisiejszego godz. 14.00 okolice Kalisza.PozdrawiamMariusz
Mariusz Napisano 15 Wrzesień 2003 Autor Napisano 15 Wrzesień 2003 Okolicznie mieszkańcy mówią, że stał w tym miejscu czołg. Do niedawna był on rozpoznawalny, ale w końcu właścicel działki potzrebując blechę pociął go zostawiając tylko podwozie. To wg. relacji mieszkańców (kilku). A tak na marginesie ciekawe po co facetowi blacha pancerna ;).Obok tego miejsca jest jeszcze jedna kładka, gdzie mam bardzo rozległy i silny sygnał z wykrywacza.Czy ktoś może pomóc w identyfikacji tego.PozdrawiamMariusz
omi30 Napisano 15 Wrzesień 2003 Napisano 15 Wrzesień 2003 mozesz podac jakies namiary? Mieszkam w Ostrowie wiec jesli bys mógł to prosze o kontakt
Romo Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 CześćJezeli to jest w jednej wiosce koło Opatówka:-)To wiem co to jest i mam nawet tego zdjęcie jak było całe.
MTC Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Romo - dorzuć fotke na forum -- ciekawość mnie zrzera.. Pzd.
Romo Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Jak dorwę skaner to wrzucęa tak poza tym to tankietka tylko nie wiem czy to chodzi o tą wieśa skad Ty jestś ?(jeżeli to nie tajemnica:-))
Mariusz Napisano 16 Grudzień 2003 Autor Napisano 16 Grudzień 2003 Romo, witaj. Nareszcie się odezwałeś. Zapraszam na forum Spotkania i integracja" do wątku: RE: Grupa kalisko-ostrowska. Organizujemy kolejne spotkanie. Przyłączysz się do nas?Mariusz
Romo Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Cześć Mariusz i wszystkim tak w ogóle!!!!Sorki że sie nie odzywałem ale mam dość dziwną pracę:-)i mnie jakiś czas nie było w Kaliszu .U mnie po staremu ,co prawda wykrywka na razie za szafąale biblioteki moje,powyżej pisaliście o wycofującej się armii niemieckiej,podczas swoich poszukiwań trafiłem na trzy miejsca gdzie zatrzymały sie jakieś oddziały(dokładnie nie wiem jakie)trochę sprzętu tam znalazłem ,no i coś czego nie zamierzałem :mogiłke trzech żołnierzy , ale bez obawy nie rozkopywałem.W jednym miejscu znalazłem pełno części i amo od wysadzonego włoskiego transportera.Co do zakładów naprawczych,jednym z takiw większych był zakład w Borowie ,też troche zabytków mozna tam znaleść,czy planujecie jakieś spotkania w terenie? jeżeli tak to proszę o info chętnie pojadę.Mariusz pamiętasz ten mój wątek o nie otwartym od czasów wojny schronie ? nadal actual.pozdrawiam wszystkich
Romo Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Jeszcze jedna sprawa ,chodzi mi o czasy Napoleońskie gdzie w Kaliszu najlepiej szukać , nie mam o tym w ogóle pojęcia proszę o podpowiedź(sory że wlazłem nie do tego tematu co potrzeba)
Gość Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Romo czy możesz się ze mną skontaktować na e-maila?Henryk Gralec
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.