Skocz do zawartości

Kładka na rowie.

Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Okolicznie mieszkańcy mówią, że stał w tym miejscu czołg. Do niedawna był on rozpoznawalny, ale w końcu właścicel działki potzrebując blechę pociął go zostawiając tylko podwozie. To wg. relacji mieszkańców (kilku). A tak na marginesie ciekawe po co facetowi blacha pancerna ;).
Obok tego miejsca jest jeszcze jedna kładka, gdzie mam bardzo rozległy i silny sygnał z wykrywacza.
Czy ktoś może pomóc w identyfikacji tego.

Pozdrawiam
Mariusz
  • 3 months later...
Napisano
Cześć
Jezeli to jest w jednej wiosce koło Opatówka:-)
To wiem co to jest i mam nawet tego zdjęcie
jak było całe.
Napisano
Jak dorwę skaner to wrzucę
a tak poza tym to tankietka
tylko nie wiem czy to chodzi o tą wieś
a skad Ty jestś ?(jeżeli to nie tajemnica:-))
Napisano
Romo, witaj. Nareszcie się odezwałeś. Zapraszam na forum Spotkania i integracja" do wątku: RE: Grupa kalisko-ostrowska. Organizujemy kolejne spotkanie. Przyłączysz się do nas?
Mariusz
Napisano
Cześć Mariusz i wszystkim tak w ogóle!!!!

Sorki że sie nie odzywałem ale mam dość dziwną pracę:-)
i mnie jakiś czas nie było w Kaliszu .
U mnie po staremu ,co prawda wykrywka na razie za szafą
ale biblioteki moje,
powyżej pisaliście o wycofującej się armii niemieckiej,
podczas swoich poszukiwań trafiłem na trzy miejsca gdzie zatrzymały sie jakieś oddziały(dokładnie nie wiem jakie)trochę sprzętu tam znalazłem ,no i coś czego nie zamierzałem :mogiłke trzech żołnierzy , ale bez obawy nie rozkopywałem.
W jednym miejscu znalazłem pełno części i amo od wysadzonego włoskiego transportera.
Co do zakładów naprawczych,jednym z takiw większych był zakład w Borowie ,też troche zabytków mozna tam znaleść,
czy planujecie jakieś spotkania w terenie? jeżeli tak to proszę o info chętnie pojadę.
Mariusz pamiętasz ten mój wątek o nie otwartym od czasów wojny schronie ? nadal actual.

pozdrawiam wszystkich
Napisano
Jeszcze jedna sprawa ,chodzi mi o czasy Napoleońskie gdzie w Kaliszu najlepiej szukać , nie mam o tym w ogóle pojęcia proszę o podpowiedź(sory że wlazłem nie do tego tematu co potrzeba)
Napisano
Romo czy możesz się ze mną skontaktować na e-maila?
Henryk Gralec

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie