Wojciech82 Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2006 Witam! Mam takie pytanko... Na niedzielnym spacerku nad rzeką zauwarzyłem że obsunoł się brzeg. Zrobiła się skarpa ok 2m. Jakieś 1.5m w głąb na ściannie skarpy znalazłem coś o regularnych krztałtach z otworem w środku. Jest dość cięzkie i wygląda jak zupełnie zardzewniałe (dosłownie rozlatuje się w rękach i można to zgnieść w palcach na pył) Problem polega na tym że wykrywacz nie reaguje na to!? Czy np jakiś kawałek drewna może po latach przybrać taką postać? Dodam że jest tego cała masa tak jakby był to etap kształtowania się terenu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 wykrywacz nie raguje na samą rdze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 Dodaj zdjęcie skarpy i fanta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 28 Sierpień 2006 Share Napisano 28 Sierpień 2006 WitamChodźby to była niewiem jak posunięta rdza to poznasz w ręce że jest to zimna, metalicznna i ostra rdza. Zbutwiałe drewno jest miękkie i pochłania wilgoc. Może to jakis osad polodowcowy?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponury Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Witam najprawdopodobniej jest to pokład Rudy Darniowej-uboga ruda żelaza ok.30% zawartości Fe.W jej skład wchodzą również minerały ilaste oraz szczątki organiczne , jeśli te ostatnie są dominujące w stosunku do Fe to wykrywacz może nie reagować.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.