nz Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 Znalezione z niemieckimi gratami...po oczyszczeniu wstępnym pojawił sie napis ,Nietoperz,...co to jest?Z góry dzięki.
grba Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Bracia i siostry!W pobliżu wsi najczęściej popegierowskich znajdują się unkry", mogilniki" w których gromadzono przeterminowane środki ochrony roślin, zaprawy do zaierna, chemię rolniczą oraz zużyte po nich opakowania.Niewielką ich część tych mogilników" uprzątnięto, w innych miejscach nadal mamy te bomby ekologiczne, zagrażające zdrowiu i życiu. Lepiej ciulnąc się samemu kilowym młotkiem w łeb niżli penetrować te miejsca, grzebać w nich.Nietoperz to symbol:http://www.azot.com.pl/main.php
caly Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 a jednak wyglada to na pozostalosci po lampie naftowej. co druga lampa z ktora sie spotkalem byla sygnowana at", ietoperz" albo oba na raz. lampa at" na allegrohttp://allegro.pl/item122351393_stara_lampa_naftowa.htmlmoze ietoperz" to polska podrobka?przez centralny otwor knot wchodzil do zbiornika, przez boczny dolewano nafty.nie siejcie paniki na podstawie kilku luznych skojarzen ;)
grba Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Zapomniałem napisać, że to jest prymus firmy Bat, który w Polsce sprzedawano pod nazwą Nietoperz
nz Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 Dzięki serdeczne...znalazłem ten element z masą niemieckich gratów z konca wojny.Myślałem początkowo,ze to pochlaniacz od pgazki ale po wstępnym oczyszczeniu pojawil sie napis.Pozdr. i czekam na jakies zdjecie w całosci.
nz Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 Znalezione z niemieckimi gratami...po oczyszczeniu wstępnym pojawił sie napis ,Nietoperz,...co to jest?Z góry dzięki.
hrabia2 Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 zdjęcie puściłem na meila, który się wyświetlił pod nickiem.Nie dałem sobie rady ze zmniejszaniem itp.
nz Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 ...zdjęcie od drugiej strony ,a gubosc około 6-7 cm...
Łazior Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 jak dla mnie to wyglada na lampe naftowom lub palnik spirytusowy ,jakie jest to wysokie?
nz Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 ...około 6 cm...a średnica 13 cm..Byc może bo wygląda na zbiorniczek.Napis był wytłoczony.
zyg-zag Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Kiedyś znalazłem nakrędkę z symbolem nietoperza,po jakiejś chemii.
Zenon Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Symbol nietoperza był logo jakiegoś zakładu produkujacego środki ochrony roslin. Może tym tropem ...
Pytanie
nz
Znalezione z niemieckimi gratami...po oczyszczeniu wstępnym pojawił sie napis ,Nietoperz,...co to jest?Z góry dzięki.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.