nz Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 Witam.Mam prośbe o indentyfikacje przeznaczenia tej niemieckiej skrzynki.Element w środku jest z drewna.
Majorian Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Hmm a mógłbyś zamieścić fotkę zamka i uchwytu tej skrzynki? Pozdrawiam
nz Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 ...znalazłem w sieci takie oto zdjecie podobnej skrzynki.Może napis cos wyjasni,ale niestety nie znam niemieckiego...Prosze o sugestie...Pozdr.
nz Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 Witam.Mam prośbe o indentyfikacje przeznaczenia tej niemieckiej skrzynki.Element w środku jest z drewna.
Louis Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Witaj, no to już wiadomo, że to jakiś zestaw akcesoriów do pompowania (luft - powietrze, anschluss - połączenie, przyłączenie). Jak dobrze popatrzysz, to jest tam charakterystyczne wycięcie na ciśnieniomierz. Pozdrawiam
Łazior Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 w podobnej skrzynce był zestaw do pompowania kół albo do jakiejś pneumatuki (wojskowy niemiecki)
Klemens Forel Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Aja bym zaryzykował stwierdzenie że jest to skrzynka niemieckiego kapelana.Tak mi sie wydaje:ten krzyż,miejsce na kielich i inne przybory liturgiczne tak mi sie kojarzy ale to moja tylko hipoteza hehe
Pytanie
nz
Witam.Mam prośbe o indentyfikacje przeznaczenia tej niemieckiej skrzynki.Element w środku jest z drewna.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.