Boruta Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Napisano 24 Sierpień 2006 Czy tam można kopać? W końcu tam się trochę działo.Pozdrawiam
kamene1 Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 Lece 6 wrzesnia do hiszpani,jeszcze nie wiem czy do kopania nie jest przypadkiem potrzebna jakas koncesja,ale o tym bede wiedzial za kilka dni.Wylot mam z berlina a z kolei w tym kraju legalnie tylko w 4-ech landach moza kopac.Kolejy problem to zabranie wykrywki do samolotu,,biuro podrozy gdzie kupilem bilet nie jest w stanie skontaktowac sie z liniami lotniczymi zeby odpowiedziec na moje pytanie.I tak pozostaje tylko wyslac wykrywacz autokarem po owczesnym dogadaiu sie z kierowca.Co do kopania(oprucz plaz,wyskocze czasem do Valecji)to na te pytanie jeszcze nie potrafie odpowiedziec,ale bede sie staral zebrac informacje bedac na miejscu.Mysle ze moze to byc dla ciebie troche za pozno,ale mimo wszystko odezwe sie po zebraniu iformacji.
Boruta Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 Pytam tylko tak z ciekawości, są przecież tereny wojny domowej, we Francji już kopali, może w Hiszpanii ktoś też.Pozdrawiam
jakosin Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 Witam.Niedawno wróciłem z Hiszpanii,byłem tam 7 miesięcy(oczywiscie miałem piszczałeczke)co sobota starałem się wybrac gdzieś na pola i muszę przyznac że początkowo bałem się szukac.W Francji i Hiszpanii jest dużo służb mundurowych;policja lokalna,karabinierzy itd.Ja byłem w miejscowosci przygranicznej więc dochodziła jeszcze straz graniczna mimo to nie spotkałem się z żadnymi przykrymi sytuacjami(a często przejeżdzały obok mnie różne patrole")Raz przy kontroli samochodu zobaczyli mojego w'hitesa i spytali się tylko czy posiadam jakieś militaria- to wszystko.Tamtejsi mieszkańcy byli dla mnie mili,dostałem nawet raz zaproszenie na wykopki"do jednego pana.Granice zostały otwarte,korzystajmy więc z tego.Pozdrawiam
Boruta Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Napisano 12 Styczeń 2007 Dziękuję, jak widać są też porządni ludzie za granicą.Pozdrawiam
jakosin Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 Mam bardzo duzo fotek, ale wszystkie w bardzo duzej rozdzielczosci.W najblizszym czasie postaram się trochę zaprezentowac.Pozdrawiam
woytas Napisano 13 Styczeń 2007 Napisano 13 Styczeń 2007 panowie a jak Wlochy?Bardzo mnie to interesuje- podono zakaz grzebania nawet na plazy :(
jakosin Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 A tutaj zejscie do schronu.Na granicy Hiszpansko- francuskiej.
jakosin Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 Zainteresowanym tymi bunkierkami prześle więcej fotek na poczte.
szajka Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 ja bylem w hiszpani 5 latek i wiem ze na poludniu kolo Malagi itd angole kopia i to bez rzadnych zezwolen pozatym co sobota kupe plich targow mozna spokac w kazdym wiekszym miescie i sprzedaja to co wygrzebia nie mialem wykrywki w Hiszpani ale sie interesowalem raz spotkalem angoli co mieli wykrywki do podowodnego szukania i zadnych zewolen nie mieli poztym na poludniu mozna znalesc kupe willi rzymskich i duzo arabskich fantow tyle odemnie pozd szajka hasta la vista amigo
haupttman Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 Ja kopałem jakieś 40 km od Barcelony,i to na jana po polach i sadach oliwnych, nikt się nie czepiał!
haupttman Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 Jak znajdę płytkę ze zdjęciami,to wstawię fajne fotki z muzeum w Barcelonie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.