Boruta Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 Czy są wykrywacze na tyle uniwersalne, że można nimi wyciąć kolor? Czy można też nauczyć wykrywkę szukać przedmiotu o określonym kształcie?Pozdrawiam
nikt Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Wyciąć kolor można przy użyciu dyskryminacji wybiórczej , co do kształtu to lipa.
Boruta Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 No bo są np. wykywacze, które można nauczyć niewykrywania łusek, więc w drugą stronę też powinno się raczej dać, nie? Ciekawe, jaka by była skuteczność. A ta dyskryminacja wybiórcza pewnie w lepszych sprzętach jest.Pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 witam jest taka możliwość ,ale wiele żeczy można przy tym stracić.np ładne klamerki.można tak ustawić,że tylko pierwsze 3-4 segmęty(stal ) będzie sygnalizował dzwiękiem ,a reszte tylko pokazywał.pozdrawiam
Martin Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Czy można też nauczyć wykrywkę szukać przedmiotu o określonym kształcie?"-- Nie można :)Czy są wykrywacze na tyle uniwersalne, że można nimi wyciąć kolor?"No bo są np. wykywacze, które można nauczyć niewykrywania łusek, więc w drugą stronę też powinno się raczej dać, nie?"Powiem szczerze , że nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi.O to czy można wyciąć kolor" pozostawiając tylko żelazo ??? , bo tak apropo łuski to też kolor" :)pzdr.
Boruta Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 Znajomy ma Whites'a i on może nauczyć wykrywacz, że ten nie będzie widział łusek. Włącza jakaś funkcję i macha przed sondą łuską na wiele sposobów tak, że on potem w terenie nie sygnalizuje łusek. Więc pomyślałem, że można by nauczyć wykrywacz, np. machając bagnetem, że będzie wykrywał bagnety w bardzo zasmieconym terenie. I o to mi chodzi. Czy są takie sprzęty?Pozdrawiam
Darek419 Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 -Wycinanie koloru- uważam za bezsensowne.Poszukiwanie skarbów traci cały urok.Tracimy wiekszość fajnych rzeczy,a zyskujemy zardzewiałe druty i gwożdzie,odłamki.Ja dałbym pytanie.Czy można wyciąć żelazo.I po co wycinać kolor.
carski Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 White's XLT i DFX ma taką możliwość służy do tego funkcja LEARN ACCEPT i LEARN REJECT (nauka akceptacji i nauka odrzucania) czyli można nauczyć wykrywacz, aby nie sygnalizował łuski od mosina. Lub na przykład żeby sygnalizował same klamry carskie, jednak myśle że nie można tak do końca temu ufać.
Boruta Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Napisano 24 Sierpień 2006 No właśnie, w mocno zaśmieconym terenie można by takie coś przepróbować, tylko trzeba mieć taki sprzęt.Pozdrawiam
Grzesiu z polanki Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Ja posiadam minelaba quattro wycina kolor owszem ale gdy przedmiot np.mosiężny znajduja się przy zardzewiałym żelazie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.