Łukasz Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 Witam! Dostałem takie aluminiowe cuda. Proszę o id.
Boruta Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 A ja mam też fajną - ludwikówkę bez odbioru i numeru, za to z dziwnymi znaczkami, sygnowaną Ludwików 1939 Kielce. W artykule brak o niej wzmianki.Pozdrawiam
Łukasz Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 Witam! Dostałem takie aluminiowe cuda. Proszę o id.
Łukasz Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 Sygnatura?:Proszę o pomoc w identyfikacji!Osobiście uważam, że to jakiś sprzęt harcerski bądź jakichś oddziałów paramilitarnych. Ale jaki okres?Pozdrawiam, Łukasz
maxikasek Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 z cienkiej blachy? prawdopodobnie Alumgar to nazwa firmy, która robiła manierki dla harcerstwa i turystów. Stąd ich kiepska jakość (cienka blacha). Wojsko nie lubi kruchych rzeczy :-)Boruta masz tzw. mobilizacyjną produkcję", wyprodukowano je tuż przed wybuchem wojny lub w trakcie i odbiór wojskowy nie zdążył ich odebrać.
dr.Wstrząs Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Witam.Popatrz tu: http://www.antyk.krakow.pl/?p0=8&o=35 nr.8 to prawdopodobnie to co masz.pzdr.
Pytanie
Łukasz
Witam! Dostałem takie aluminiowe cuda. Proszę o id.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.