Skocz do zawartości

Minelab X-terra70 czy Quattro ???

banan20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prosze o pomoc w wyborze, zdecydowalem ze w tym tyg zamówie wykrywke, caly czas myslalem o Xterce70 ale zauwazylem za bardzo podbną cenę można kupic Minelaba Quatrro, co wybrać ????
Biorę pod uwage kolejno :
A)Zasięgi(tryb dynamiczny)
B)Wykrywalność monet
C)Identyfikacje
D)Stabilność wykrywki
E)Prostota obsługi,osczędność,waga(tak wiem w tym wypadku wygrywa X-terra70)

Chcialem dodać ze zamierzam przede wszystkim szukać na polach i ugorach, las raczej omijam.
Napisano
Z x-terrą nie miałem do czynienia ale odpowiem na Twoje pytania chociaż będą tacy którzy mogą się nie zgodzić.
Zasięgi są podobne w obu sprzętach. Wykrywalnoć monet lepszą ma Quattro bo pracuje na wielu częstotliwościach. Identyfikacja w obydwu sprzętach jest podobna. Quattro jest ogólnie stabilny ale w zaśmieconym terenie może mieć problemy ale X terra nie jest tu lepsza. Obsługa obydwu sprzętów jest równie prosta. X terra ma jedną przewagę nad Quattro tzn. ciężar. Moim zdaniem lepszy jest Quattro.
Napisano
Witam!

Quattro w porównaniu do X70 ma dwa poważne minusy - pierwszy to kiepska ergonomia a drugi to powolny czas reakcji, który sprawia, że aby nie przeoczyć głęboko zalegającej monetki trzeba chodzić bardzo wolno:(
X70 to szybki" wykrywacz dzięki czemu pokrywa się nim wiecej terenu w krótszym czasie..
Zasięgi są zbliżone, choć w trudnym gruncie (n.p. plaża) Quattro poradzi sobie lepiej od X70..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Zamówiłem Minelaba X-terrke 70, mam nadzieje że nie będę żałował, kasa nie mała, mam nadzieje że efekty również będą nie małe. Na plaży i tak z wykrywką nie bywam a jeśli to tylko okazjonalnie żeby uzbierać na browarka :) Teraz pozostaje mi sprawdzic moje monetonośne ugory przeczesane w dłuż i wszeż sprzętem do ktorego czuje sentyment(ace250)
Napisano
Taka ciekawostka: chodząc po plazy z Quattro zauważyłem że niekiedy ierze" kapsle od browarków (tryb monety & bizuteria, ustawienia fabryczne) wyswietlając ok 20). Dlaczego ???
Napisano
Stop z którego są wykonane kapsle od piwa nie jest czystym żelazem i zawiera domieszkę metali kolorowych. W zależności od ich zawartości, a także stopnia korozji są one wykrywane, częściowo wykrywane bądź odrzucane.
  • 10 months later...
Napisano
Banan20 wczoraj mialem ten sam dylemat,ja kupilem quatrro (co prawda prawie w cenie x-terry) ale jestem ciekawy ktory z nas bedzie bardziej zadowolony;)Pozdrawiam
Napisano
Banan20 wczoraj mialem ten sam dylemat,ja kupilem quatrro (co prawda prawie w cenie x-terry) ale jestem ciekawy ktory z nas bedzie bardziej zadowolony;)Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie