Skocz do zawartości

Wady wykrywaczy c.scope - jakie?

yasioo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W związku z tym że zamierzam zakupić wykrywacz marki c.scope chciałbym zapytać się użytkowników tego sprzętu o jego wady i awaryjność. Słyszałem o tym że mocowanie kabla do cewki jest słabe, czy to prawda? Jakie jeszcze wady możecie wymienić? Czy można używać akumulatorków jeśli kupię bez akumulatora? I jaki model polecacie, zakładając że kupuję w Anglii i że ma być to kwota w okolicach 400 funtów.
Napisano

witam to jest mocowanie C.scope,ja z tym problemu nie miałem,ale odpukać lepiej nie kusić losu,serwis jest drogi u Polskiego przedstawiciela,jest to problem .(gdzieś na forum czytałem o walniętym kabelku ,nic nie jest doskonałe)straszne ceny uu.ale zawsze da sie to obejść.na akumulatorkach można chodzić śmiało.nie jest mini lekki.jeśli mogę polecić to model 1220R,statyk,ale za 375f.w komplecie druga cewka,słuchawki,osłona cewki,torba na wykrywacz,baterie.pozdrawiam

Napisano
Od kilku ładnych lat mam 5Mx, mogę nieco przybliżyć temat usterek.
1)pierwsze wykruszyły się gumki przycisków pinpointa -faktycznie oryginalne są drogie.
2)powstały luzy na mocowaniu i docisku drązków -usunąłem prosto przez nawiercenie otworów i osadzeniu śrub motylkowych.
3)awaria przycisku pinpointa- potrafiłem samemu znależć miejsce awarii,rozebrać elektronikę wykrywacza,element z przyciskiem oddalem koledze do naprawy,ale niestety znowu oryginalny przycisk drogi!!, pozniej samemu wszystko złożyłem.
4)luzy w mocowaniu podlokietnika i skrzynki z elektroniką usuwalem przez dokręcanie wkrętow i lakierowanie

5)złamany mechanicznie (usiadlem na wykrywce )drązek od cewki musialem wymienić- też kosztowal.
6)zgubilem oslone cewki

wykrywke mam od 8-9 lat i to raczej wszystkie awarie, poza awarią pinpointa, nie bylo problemow z elektronika, kabel do cewki owijam taśmą klejąca, pozdr.J
Napisano
witam.pozwoliłem sobie doradzić 1220R ,ponieważ jest to jak dotąd,dla mnie najciekawszy model;statyk;zasięgi ma troszke lepsze niż jego wcześniejszy model.ale nie zapytałem na ,co się nastawiasz,powinienem zrobić to wcześniej,sory:)ale i tak polecilbym C.s 1220R,jest b.dobry na militarke,i monety też będziesz ciągnął.powodzenia .pozdrawiam
ps.poprzedni post mówi wszystko :)
Napisano
Dziękuję za bardzo rzeczowe odpowiedzi. Nastawiam się na monety, kopię też I wojenne pobojowiska. Czy któraś z wymienionych przez januszyma usterek jest znana jako seryjny błąd twórców wykrywaczy c.scope?
Napisano
witam wypowiem się jako ,ja.nie spotkałem się z wadami seryjnymi,aby coś było walnięte w paru modelach.awarja kabla jest to normalne,(zaczepia się o gałęzie setki razy) co Ci będę tłumaczył sam wiesz dobrze:) jedynym błędem seryjnym są ceny w Polsce,niestety :( pozdrawiam
Napisano
Tak usilnie się dopytywałem o kabel bo akurat w minelabie mocowanie kabla jest pancerne, a słyszałem że w scopach już takie nie jest. Dziękuję za rzeczowe wypowiedzi.
Napisano
Witam!

Ja z kolei powiem Ci tak - w Polsce ceny nowych C-scopów są strasznie zawyżone i nie opłaca się go tu kupować:(
Generalnie nie polecam tego sprzętu, ale prawdą jest, że Ci którzy się do niego przekonali, po pewnym czasie bardzo się z nimi zżywają (tak jest jednak z większością sprzętów:)).. Wady to kiepska ergonomia i średnia jakość wykonania a zalety to n.p. dobry tryb statyczny o którym pisał Arkadio.. Jeśli masz możliwość kupna w dobrej cenie używanego, to bierz:)

Pozdrawiam
Napisano
witam , VanWorden po raz kolejny muszę przyznać Ci racje widać, że wypowiadasz się rzeczowo ,ale doradczo.bo o to tu chodzi,co do ergonomi,pewnie się przyzwyczaiłem,co do wykonania ,w skali od 1,do 10 oceniam na 7.nawiasem mówiąc C.scope R-1 jest chyba najcięższy z wszystkich,a nie wygląda?ale idzie się przyzwyczaić.kolego yasioo musisz się zastanowić. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie