Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Poszukuje wszelkich informacji na temat obozu pracy dla polaków znajdującego się na terenie obecnej Karwiny (Czechy).W czasie wojny nosił nazwę POLENLAGER NR41 FRYSZTAT .Szukam ludzi którzy będą w stanie potwierdzić istnienie tego obozu ,dlatego że niestety żadna instytucja państwowa nie jest w stanie tego zrobić.Za wszelkie informacje z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Witam!Ja również poszukuję informacji na powyższy temat.Nie wiem gdzie najpierw się zwrócić.Czy mogę liczyć na pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 no może żadna to za duże słowo proszę zacząć od ipn-u tj instytut pamięci narodowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcel1301 Napisano 29 Lipiec 2014 Share Napisano 29 Lipiec 2014 Potwierdzam istnienie takiego obozu bo sam jako dziecko byłem jego więźniem. W IPN nie ma żadnch materiałó dot tego obozu a tylko potwierdzaja fakt jego istnienia. Biuro Poszukiwań Międzynarodowego Czerwonego Krzyża w Arlosen również potwierdza fakt istnienia tego obozu, lecz odpisali mi że listy więźniów nie zachowały się.Podano mi tylko ze przez pewien czas komendanem był oficer SS z Opola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.