Grzesiek_-_ Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 Witam!!Czy dysponuje ktoś wykrojami lub warunkami technicznymi munduru drelichowego PW używanego również przez Strzelców i wcześniej Wojsko Polskie? Chodzi mi o taki, jak na załączonym rysunku. Za wszelką pomoc będę wdzięczny.Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 Grzesiek skad te rysunki???Najprosciej bedzie jak dorwiesz wczesna gimnastiorke" radziecka... potem do woli przerobic to co trzeba. Czesto takie kurty trafiaja sie na allegro. Sam nad tym myslałem w sekcji sanitarnej, no ale znajdz kurte na chlopa 190 cm :/Jak do tej pory nie trafilem nigdzie na wspomniane warunki tech.pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek_-_ Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2006 Rysunek jest autorstwa nieżyjącego już Henryka Basińskiego, harcerza z oddziału harcerskiego eskortującego internowanych mieszkańców Brzezin niemieckiego pochodzenia podczas pierwszych dni kampanii wrześniowej. Byli on iwłaśnie umundurowani w mundury strzeleckie (były takie same, jak PW). Co do gimnastorki - Dzięki, na pewno poszukam ;)Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 22 Sierpień 2006 Share Napisano 22 Sierpień 2006 Z gimnastiorką to tak średnio - wydatek około 150zł za obr.43g. i pochodne(+ jeszcze jedna na materiał) i duuużo roboty - naramienniki, kieszenie, cały kołnierz...O obr.35g. nie wspominam, bo cena to kilkaset złotych (nawet na Ukrainie o nie ciężko - znajomy miał przywieźć, ale nie znalazł)Jaki był kolor? Jeśli szarawy, to sugerowałbym koszulę szwajcarską starego typu - kupujesz dwie i z jednej robisz kieszenie, od biedy oryginalny kołnierz i naramienniki mogą zostać.Jeśli potrzebujesz to na jakieś ~170cm wzrostu to jestem w stanie załatwić.Oczywiście można próbować farbować, ale nie wiem, co z tego wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek_-_ Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 NIestety jestem za wysoki (185cm). Coś trzeba będzie wykombinować...Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Radzę patrzeć po szmateksach, ten towar się w nich często pojawia. Oczywiście, starczy, że znajdziesz jedną dużą, bo na materiał i 165 się nada. Ew. znajdź dwie małe, przerób rękawy - z długością przodu i tyłu nie powinno być problemu bo IMO jest dłuższe niż drelich.PozdrawiamBN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek_-_ Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 A ile taka koszula kosztuje??? Będzie trzeba ufarbować, bo kolor to mniej więcej musztardowozielony (tak wynika z obrazka).Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 26 Sierpień 2006 Share Napisano 26 Sierpień 2006 Ostatnio kolega kupował sobie taką koszulę, wyszła coś koło 5zł za sztukę. Zależy, ile kosztuje kilogram odzieży ;) Ze względu na materiał (bawełna), który dość pospolicie wygląda rzadko trafiają do wyceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Iwan to dobry pomysł.Mogłbys załatwic taka koszule ??? Najlepiej w tej cenie ;-) Daj znac gdyby co na meila september39@vp.plpozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek_-_ Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2006 Jeśli mógłbyc i mi załatwić w takiej cenie 2 sztuki możliwie największego rozmiaru, to byłbym bardzo wdzięczny.Mój mail: banujacy@gmail.comPozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Jak odkopię się z robotą to nie ma sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 CzołemJeśli można to i ja przyłączam się do zamówienia :)Pzdr., Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 27 Sierpień 2006 Share Napisano 27 Sierpień 2006 Jutro postaram się przejąć większą ilość :) Na razie, pod ręką mam 4 sztuki, ale nieduże - 170 wzrostu na materiał :)Prośba - mój mail tow.iwan@poczta.onet.pl - napiszczie kto jaką, żeby nie robić tutaj ogłoszzeń :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek_-_ Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Koszule juz mam. Z rysunku wypatrzyłem, że trzeba zmniejszyc wcięcie, a materiał na kieszenie można pozyskać wycinając materiał w dole koszuki, bo teraz wygląda, jak sukienka ;) Tylko jak dokładnie wyglądały i jakie wymiary miały kieszenie???Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Grzesiek, narazie nie mam czasu się tym zająć, ale jak znajdę czas to opracuję metodę poprawy tych koszul za wzór przyjmując bluzę PWK, która była prezentowana n Bzurze...Pozdrawiam, Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.