Hornet Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Mam pytanie czy już coś wiadomo o akcji WYDOBYCIA ŁOSIA ZE STAREGO TORFOWISKA"??????CZY KTOŚ SŁYSZAŁ O RÓWNOLEGŁEJ AKCJI WYDOBYCIA DUŻYCH ELEMENTÓW KARASIA????????Pozdrawiam
jacenty2004 Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Nawet jak ktoś słyszał to pary z ust nie puści :)
stefanzz Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Kur... jestem z Radomska, to gdzies tutaj ten Łoś się rozbił, dajcie info jak będzie eksplorowany, chcę pare fotek zrobić
Hornet Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Jacenty masz rację-to sie powoli robi partyzantka.....już nie wiem czy chodzi o sławę -bo parę drobiazgów jest po Łosiu i Karasiu,widziałem dotykałem no i są zidentyfikowane,czy o kasę,a może po prostu zasilenie własnego mini muzeum i zapewnienie sobie przeżyć wyższego rzędu.Może Ci poszukiwacze w końcu coś zaprezentują.......Pozdrawiam
bombel Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 Hornet MLP ma nowy kawałek Karasia z 31 Eskadry Rozpoznawczej i można go sobie teraz pooglądać ale ostrzegam że jest mało rozpoznawalny jako część samolotu"Stefanzz nie rzucaj mięsem na forum tylko weź się do roboty to znajdziesz wrak bo do tego nie jest potrzebna wykrywka ( to nie łuska z mauzera) zrób fotki i wstaw je na forum.pzdrwmbombel
bombel Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 Hornet co do RWD-21 to został bez mrugnięcia okiem zniszczony po wojnie w kraju, a samolot odtworzony w MPL to zaledwie w kilkunastu procentach jest pierwotnym RWD-21(mam na myśli płatowiec)Na szczęście znalazł się człowiek który mozolnie na podstawie szczątków i resztek dokumentacji odtworzył geometrię samolotu.pzdrwmbombel
bombel Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 Co do mitycznego wydobycia łosia ze starego torfowiska to trzeba wystudzić wszystkie napalone głowy. Najprawdopodobniej znajdują się tam niewielkie szczątki bo przez prawie 70 lat większośc tego wraku (której nie zebrali w czasie wojny Niemcy) została zużyta przez miejscową ludność na rozmaite przydatne w gospodarstwie sprzęty. Ogromnym sukcesem będzie znalezienie dającej się łatwo zidentyfikować części jak np. duży kawałek silnika goleń etc.Niedługo w tym kraju każde torfowwisko będzie miało swojego łosia" tak jak każde bagno ma swojego ygrysa"pzdrwmbombel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.