Skocz do zawartości

Buty firmy Wojas?

Tanto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wiecie cos na temat butow z tej firmy? Warto zaplacic kilkadziesiat zlotych wiecej niz za 'desanty'?
Interesuja mnie buty z kolekcji specjalistycznej (http://www.wojas.com.pl/spec.html) wzor 311.
Napisano
Od kilku lat używam póbutów i butów Wojas. Takich całkiem specjalistycznych to nie używałem, ale firma jest generalnie dobra. Raczej marki nie zmienię, polecam. Są trwałe, normalne półbuty wytrzymują 2 miesiące a Wojasy spokojnie rok przy tym wygodne.
Wojtek
Napisano
Owszem, dyskusja byla, ale nigdzie nie pojawila sie w niej firma Wojas, a jak widzisz nie pytam jakie buty", tylko szukam opini o tym konkretnym producencie i modelu. Niestety ze wzgledow ekonomicznych nie jestem w stanie wydac 700 zl na np. buty Kupczuka dlatego szukam taniego dobrego rozwiazania, jesli mozesz cos doradzic, to bede wdzieczny. Gromy", buty BW, tanie goretexy odpadaja, a 'desanty'... w tych bigam juz z 10 lat (wczesniej w opinaczach) i mam ochote na odrobine odmiany :-)
Napisano
Taki żarcik (bez urazy). Buty są ok. miałem takie tylko wcześniejszy typ. Zdarłem je po 1,5 roku.
Pozdrawiam, Kopi
Napisano
moze pomyliłem forum , gdzieś właśnie o Wojasach mówiono. Może na poszukiwaniu skarbów. Wracając do tematu. Wiosną kupiłem nowy model butów BW za 230 , jestem zadowolony nieżle się noszą , szybko dopasowują do nogi, gruba skóra. W porównaniu do opinaczy niebo a ziemia , współczesnych polskich nie nosiłem ale nie żałuje. Starszy model butów BW był podobno nie do zdarcia (na Allegro stary model około 150 ) zobaczymy jak te za kilka lat
Napisano

Nie kupuj Gromów. Mają płaską podeszwę. Zjedziesz na plecach z każdej górki. Poza tym latem odparzysz nogę. Nie wiem ile w nich zamierzasz przebywać jednorazowo ale po 20 godzinach non stop Twoja noga będzie przypominać odnóża UFO.
Sam szukam idealnych" butów od dłuższego czasu. Często biegam w butach od 12h do 36h non stop po lesie, bagnach, moczarach i w innym terenie. Te na fotce obok przeżyły od nowości tylko 3 wypady w teren i umarły" :(
Jak kupisz Wojasy to daj tu znać jak się sprawują w terenie.

• 2 weeks later...
Napisano
Witam
Kupiłem BW. Drogie, ale nie żałuje. Od samego początku pasują. Podczas kopania nic się do nich nie sypie a i mały dołek można nimi zasypać. Podczas biegania w upałach też się spisywały no i nie straszna im była woda (oczywiście należy pamiętać, że nie są to gumowce).

Pozdrawiam
Skoorpion

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie