kopijnik2 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 Pod tym nieco prowokacyjnym tytułem kryje się historia przejazdu wołgi" z kilkudziesięcioosobową obstawą Rosjan w l952(4)r. Trasa - (już) z Warszawy do Białegostoku (przez Siemiatycze) - Kuźnica.Napis na szybie Moskwa-Warszawa-Moskwa"Pytanie: Kto jechał z tak liczną obstawą?
kopijnik2 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 Pod tym nieco prowokacyjnym tytułem kryje się historia przejazdu wołgi" z kilkudziesięcioosobową obstawą Rosjan w l952(4)r. Trasa - (już) z Warszawy do Białegostoku (przez Siemiatycze) - Kuźnica.Napis na szybie Moskwa-Warszawa-Moskwa"Pytanie: Kto jechał z tak liczną obstawą?
kopijnik2 Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Napisano 18 Sierpień 2006 - miejscowość znalazłem- pokazuję zdjęcia i słyszę ak panie pamiętam, jechali na motorach", i koniec...pozdro
kopijnik2 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 cccp na kasku ochroniarzaKim był Alibaba?
Cronos Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 Tow. Bierut mógł się wybrać na majówkę :) Taki cichy i tajny wypad za miasto (tylko grupka tajnych ochroniaczy, dla niepoznaki z cccp na kasku)
kopijnik2 Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 ... i pewnie to był jego chitry(!) plan...
von Neumarkt Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Człowiek uczy się całe życie,przez mnóstwo lat byłem pewien że kaski motocyklowe wprowadzono w latach 60-siątych,a jak się okazuje były znacznie wcześniej.
kopijnik2 Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 trzecie zdjęcie pozwoliło opisać sytuację...
huk 100 Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 kopijnik2 -Nic innego ci nie pozostaje jak ustalić miejscowość –ulice- charakterystyczny dom w oddali –i zapytać starszych mieszkańców-co to za parada z Ruskimi na motocyklach -była-a może to propagowanie radzieckiej techniki na trasie Moskwa-Warszawa-Moskwa- widać Wołge jeża i emki- pozdro
Pytanie
kopijnik2
Napis na szybie Moskwa-Warszawa-Moskwa"
Pytanie: Kto jechał z tak liczną obstawą?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.