bergu Posted September 9, 2003 Author Posted September 9, 2003 WitamProszę o pomoc w identyfikacji łuski, napewno niemiecka jedno oznaczenie mnie tyko zastanawia, własnie to dziwne IX91.pzdr.Bergu
Jaro5 Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 Witam.P 249 - Finower Industrie GmbH, Finow/Mark Brandenburg a to IX91 to raczej IXg1Pozdrawiam
bergu Posted September 9, 2003 Author Posted September 9, 2003 WitamDzięki, ale właśnie to mi wygląda na IX91 lub pierwsza to litera I. 9 na g raczej nie wygląda - co to oznacza wogóle?pzdr.bergu
Jaro5 Posted September 9, 2003 Posted September 9, 2003 Witam.Cyfra rzymska oznacza dostawce stali na łuskę, w tym przypadku (IX) jest to August-Thyssen-Hütte A.G., Franz-Lenze-Str. 3, Duisburg- Hamborn litera (tu jest to g lub q) to galwanizernia - g to Hirsch Kupfer-u. Messingwerke A.G., Kupfer und Messingfabrikate, Finow ; q to William Prym Metallhalbfabrikate, Stolberg, Rheinlandcyfra arabska to rodzaj (skład) stali Pozdrawiam
bergu Posted September 9, 2003 Author Posted September 9, 2003 Dzięk za wyczerpującą odpowiedz, rozwiewającą moje wątpliowości.pzdr.Bergu
Question
bergu
Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji łuski, napewno niemiecka jedno oznaczenie mnie tyko zastanawia, własnie to dziwne IX91.
pzdr.
Bergu
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.