frytek12 Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Napisano 13 Sierpień 2006 prosze o id znalazłem przy pałacu obrączka od gołębia za duż śr.17mm nie mam pojęcia może ktoś sie z takimi spotkał
lain Napisano 13 Sierpień 2006 Napisano 13 Sierpień 2006 poczytaj tutaj: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=36209#36209
grove3 Napisano 13 Sierpień 2006 Napisano 13 Sierpień 2006 CześćTeż mam taką wysyłałem opis do ornitologów , ale nie mają w spisie .
frytek12 Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Napisano 13 Sierpień 2006 no właśnie też myśle że to od ptaków i prawdopodobnie od bażantów ponieważ większość szlachty niemieckiej miała swoje bażanty a po niemiecku bażant to FASAN na obrączce F a R to myśle rastflugel (coś w tym stylu)znaczy rasowy ptak bardziej szlachetny i mamy skrut FR dalej to nr ptaka wiadomo dziedzic miał wszystko policzone nawet ilość drzew w lesie no i to tylepozdr.
grba Napisano 13 Sierpień 2006 Napisano 13 Sierpień 2006 Jest to obrączka:Reichsverband Deutscher KleintierzüchterNarodowe Stowarzyszenie Hodowców Zwierząt Drobnych Organizacja powstała w roku 1934 i zgodnie z duchem epoki nie była apolitycznym stowarzyszeniem, bo nawet gołębie lub króliki miały być hodowane zgodnie z wytycznymi NSDAP i Adolfa H. W 1934 zrzeszona w Reichsnährstand (Narodowi Producenci Żywności). Dzieliła się na sekcje, które grupowały hodowców poszczególnych zwierząt. Organizowała wystawy drobnych zwierząt, szkoliła, instruowała i uświadamiała politycznie, a poza tym miała czysto praktyczny cel, bo każdy mógł zadbać o wsad do garnka.Przestała istnieć w 1945 wraz z Wielkoniemiecką Rzeszą...
Pytanie
frytek12
prosze o id znalazłem przy pałacu obrączka od gołębia za duż śr.17mm nie mam pojęcia może ktoś sie z takimi spotkał
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.