India Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 Witam.Długo tu nie byłam:), ale warto napisać, że wczorajszego dnia i dzisiejszej nocy...rodziła się w ciężkich bólach całkiem ładna kocica:). Oczywiście - jak to często bywa walnięta" i rozrzucona po dość sporym kawałku terenu. Czekamy teraz na poród nastepnego kota w tej samej okolicy:) Oczywiście polskie warunki nie pozwoliły nam zabrać tego sprzetu:) Wszystko zostawiliśmy w lesie-bo było za ciężkie:)Poza tym jedna osoba z ekipy jest mocno uczulona na sierśc kota:)Tak więc - kocica czeka na kolejnego nie uczulonego odkrywcę i ewentualnego właściciela , który to zrekonstruuje:) Oby złomiarze nie wyprzedzili kolejnego odkrywcy. I na koniec dodam-ze wszystko odbyło się w trakcie poszukiwania zagubionych kluczyków do samochodu:)Pozdrawiam, India Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 india mam sprawe i prosze o kontakt-dominik łodżmail: raggawarriors@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 india - cale szczescie ze to przypadkiem przy szukaniu kluczykow, i ze to spowrotem zakopaliscie, bo jeszcze by ktos na ciebie doniosl. a wiesz, ze jest wąski monopol na odkrycia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 btw - jaskółki mi doniosły, że na mazurach wyszedł silniczek od twojego kotka, czyżby tak mocno go rozwlekło ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Frozzer. A co się stało z tym silnikiem? Złom, wymiana na Euro, czy chmurka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 wars, chcesz go zamontować do Stuga czy wyciągnietego Heinkla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Nie. Do mojej Panthery. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 A moze go wstawisz np. do Muzeum Wsi Kaszubskiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Jesli coś wyciagniesz i tak to nie bedzie twoje, ale ty o tym wiesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Tak wiem. I cieszę się z tego, że TO i kilka innych pojazdów będzie dostępnych dla szerokich rzesz zwiedzających. :]Muzeum Wsi Kaszubskiej? Nie. Nie będę tachał tego żelastwa z... (ocenzurowano) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Wow! Już kilka pojazdów?Jeszcze nic nie wyciagnałeś, a juz kilka pojazdów ma cieszyc oczy? Czas pokaże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Szkoda tylko że na całkowitą weryfikacje twoich poczynań potrzeba długiego czasu (mam na myśli proces renowacji żelaza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 A tak, tak złociutki czas pokaże... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Jesteś złośliwy R.Lewy" Lewszyk. Ale prawda jest taka, że jeżeli warsowi uda się cokolwiek wyciągnąć to jednym z wielu właścicieli tego czegoś, będziesz równierz Ty. A żeby to coś obejrzeć nie bęziesz musiał przed nikim klękać.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 Frozer-coś długie języki mają te mazurskie jaskółki:) Żeby było uczciwie-zdementuje, silnik- jest, ale nie od tego kota.Robert- czy będziesz u nas we wrześniu? Potrzebuje Twojej pomocy ( wskazówek,i niektórych schematów, lub de facto-Twoich umeijętności przy złożeniu) - do renowacji czegoś. Zresztą zakrecę jutro do Ciebie-i powiem o co chodzi, może wziałbyś materiał jadac do Łodzi.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Bycie właścicielem daje ci prawo do decydowania o przyszłosci fanta, wiec rozumiem że jako własciciel np. Famo z MWP przynajmiej je zabezpieczysz w przyszłym tygodniu, a za dwa tygodnie przygotujesz do ekspozycji.Demagogia...Ktos ci kazał klekać, czy naczytałes sie wypowiedzi Jacy2003? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 India myślisz o Motobazarze? jesli tak, to będe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Ależ dajcie już warsowi spokój. Męczy się już z tym StuGiem od prawie roku, gdzie normalnie kociak byłby już na powierzchni i w remoncie.Ale skoro on woli wyciągać to coś w towarzystwie wagonu kolejowego makulatury - czyli tony zbędnych zezwoleń to jego problem.Dajcie mu już spokój .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Nie jacy2003. Twoich. Nie pamiętam kiedy, ani w jakim wątku ale pamiętam, że sam napisałeś, że ażeby zobaczyć którąś z prywatnych kolekcji wystarczy jechać np. do Darłowa i postawić browca komu trzeba.Wskaż mi prywatnego kolekcjonera, który wydobył np.StuGa po sześćdziesięciu latach leżakowania w ziemi/wodzie i w ciągu trzech tygodni przygotował go do ekspozycji. W tak krótkim czasie, bądź jeszcze krótszym, co najwyżej eksponaty te znikają w niewyjaśnionych okolicznościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Kolego akagi, co dla Ciebie znaczy ormalnie"? Chciałem Ci powiedzieć, że jeden ze znanych prywatnych kolekcjonerów próbował kilka lat wstecz wydobyć ormalnie" tego StuGa. I co? Ano nic! Leży dalej tak jak leżał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Witam kolegów sorry że się wtrącam,ale Pan Maciej.K.bardzo choruje na takiego kotka.Proszę uważać żeby nie sprzątnął go sprzed nosa.PSSST. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Grubas trywializujesz, jeśli ktoś ma kolekcje to stać go na browca, pisałem że trzeba porozmawiać jak z człowiekiem, zapytać, a nie występowac w pozycji roszczeniowej typu pokaż i jeszcze zapłac mi za dojazd do ciebie, bo ty jestes prywaciaż a to jest dobro wspólne"Ok, napiszę raz jeszcze, bo nie złapałeś:Napisałem ci, że tak jak ja będę właścicielem Stuga, tak ty jesteś właścicielem Famo z MWP i powinieneś się zatroszczyć o jego kondycję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Mam jedno pytanie ,czemu KAŻDY wątek nt sprzetu ciezkiego zalegajacego zbiorniki wodne w Polsce staje sie regularna pyskowka ? Niech mi to ktos wytlumaczy ! Po co te ,wzajemne zgryzliwosci ? Czy to zawiść ,konkurencja czy moze zupelnie cos innego ?pik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Lewy. Jeśli chodzi o Famo i 7-kę to myślę, że za jakiś (nie tak znowu odległy) czas coś drgnie w tym temacie. ;)Darek419 i inni tak martwiący się o StuG-a z Grzegorzewa. Pragnę Was zapewnić, że nie zniknie. To miejsce jest na widelcu". :D Widać je doskonale ze wsi. Policja, służba konserwatorska, mieszkańcy, nie licząc nas wydobywających, oraz pracownicy kilku instytucji do których wystąpiliśmy z wnioskami o pozwolenie na prace wydobywcze, cały czas monitorujemy ten teren.Każdy kto myślałby, że uda mu się StuG-a wydobyć niepostrzeżenie musiałby być idiotą. :]Co do innych kotków to większość z naszych wydobywców" ma ją swoich aniołów stróżów... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Pik78. Odpowiem Ci. To bardzo, ale to bardzo proste. Bo to są duże pieniądze. A co poniektórzy dotychczas żyli i to całkiem nieźle z tego procederu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.