Skocz do zawartości

Coś niedrogiego na początek

oskarxyz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Proszę poradzcie mi jaką kupić niedrogą wykrywkę na początek .Chciałbym w miarę coś uniwersalnego i zarazem prostego w obsłudze (nie miałem nigdy do czynienia zwykrywką) Bardzo proszę poradx cie mi.
pozdro Oskar
Napisano
Ace 150 byłby najlepszy na początek,sam go mam od wiosny i jestem zadowolony.Do zalet zaliczam prostą obsługe no i oczywiście cene,jedynie zasięg nie jest rewelacyjny ale jeżeli zamierzasz szukać głownie monet to polecam.
Napisano
Witam! Może określ ile jesteś w stanie wydać - łatwiej bedzie doradzić...., bo coś niedrogiego" różnie jest postrzegane...
Pozdrawiam!
Napisano
Wszystki którz odpowiedzieli na moje pytanie bardzo dziękuję .Wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Oskar
Napisano
Rutus Ultra 1 - teraz już chyba tylko używany.
Na temat Garreta Ace 150 nie wiem nic, w ręku nie miałem. Z tego co wiem to Ace 250 ma ręczną nastawę gruntu a nie ustawioną na stałe i wybiórcza dyskryminację.No i fakt opinię mają dobrą to raz a dwa ceny na allegro bardzo się od ceny u dystrybutorów nie różnią.Dużo nie stracisz przy zmianie.. bo kiedyś pewnie nastąpi:) Z ta odsprzedażą Rutusa Ultry 1 nie wygląda słabiej. Biegałem z Ultrą1 przez sezon i jedyną,ale wnerwiającą wadą jaką zapamiętałem to było wzbudzanie się na zaoranym polu - podobno większość wykrywaczy tak ma. Pomagało zmniejszenie czułosci ale wiązało się to ze znacznym spadkiem zasięgu.
Trudne decyzje przed Tobą a po pierwszym wyjściu w teren BĘDZIESZ PEWIEN że albo źle wybrałeś albo wykrywacz jest popsuty:) Ale to mija:)
Nie miałem problemów z tzw kamieniami magnetycznymi, na pinpoincie ich nie słychać. Dyskryminacja.. nie mam porównania, ale zardzewiałe rzeczy bywa że sygnalizuje jako kolor.Duże rzeczy stalowe znajduje mimo dyskryminacji ustawionej na max. Podków się nakopałem sporo, gwoździ zardzewiałych może kilka sztuk. Czułość, zwykle aż za czuły, znajduje się naprawdę drobnice. Bywa niestabilny, i czasami nie pomaga pokrętło od gruntu i czułości. Pomaga wtedy zmiana miejsca. Mam obok potężną łakę, nie wiem szukać się tam nie da:(Próbowałem i latem i zimą, w deszcz i w słońcu.A powinno coś tam leżeć dla mnie bo była tam kiedyś karczma:) Ale takich miejsc spotkałem niewiele- zwykle sprawę załatwia pokrętło GRUNT. Ultra 1 jest prosta do opanowania, zaczeliśmy się rozumieć juz tak po miesiącu. Bardzo dobra na plaże, zarobiła na siebie w zasadzie w 3dni, fakt ze szukałem od 5tej do 9tej i od 20 do 22giej. Ręki bardzo nie zmęczyłem bo lekka. Baterii nie stosowałem, od początku biegałem na akumulatorkach. Zasięg w U1 nie jest powalający, ale to penie każdy tak marudzi:) Boratynki z 20cm już wyjmowałem, czasem wydaje mi się że miewa lepszy zasięg niż w powietrzu:)
Prosta, tania, na tyle uniwersalna że zorientujesz się czy bardziej Cie wkręci szukanie monet czy militarki.
Na odsprzedaży dużo kasy nie stracisz, czasu na opanowanie sprzętu też nie.
Pozdrawiam
Darek
Napisano
Całkowita racja
Darek.

Zależy też czy pytający ma na 100 % zamiar biegać z wykrywką, czy tylko zobaczyć czy go rajcuje temat.

Jeżeli jest pewien i się określił to pewnie że ultrę, jeżeli nie jest pewien czy lubi kopać, to może co coś znacznie tańszego na sam początek by nie było lamentu z powodu straconych pieniędzy - może jabla. Jak wciągnie - to przesiadka na Ultrę.
Napisano
mam Ace 250,polecam na poczatek.Dobrze sie tym szuka monetek i tego co jest do 20 cm chyba ze podrecisz czulosci to siegnie glebiej.Ja chodze na sredniej czulosci bo jak podkrece na maxa to wydaje mi sie ze lekko glupieje.Ale na poczatek to dobry sprzet zeby troche pochodzic i sie pouczyc.Ja napewno zmienie go w przyszlym sezonie.Ale na co???Ktos wie co to powinni byc?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie