kikifas Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Napisano 10 Sierpień 2006 Co sadzicie o tych dwoch propozycjach?Oczywiscie chodzi o sukienny mundur polski.
kikifas Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Napisano 10 Sierpień 2006 Lancierhttp://www.jozwiak.webhost.pl/lancier/mkawaleryjskie.htm
kikifas Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Napisano 10 Sierpień 2006 Mundury historycznehttp://mundury-historyczne.pl/sklep/product_info.php?cPath=25_34&products_id=353
bestler Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Z tego co widzę muhist prezentuje wz 19 ale kieszenie są za bardzo poziomo -powinny być po skosie Co do Lanciera... po wielu próbach wreszcie ma chyba dobry odcień-wcześniejsze były za brązowe wręcz rude.
Horst Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Znając renomę jego wyrobów to pewnie badziew.Nie jestem specjalistą w kwestii polskich militariów więc nie wypowiem się co do szczegółów, jednak ten mundur zupełnie mi się nie podoba - sprawia bardzo kiepskie wrażenie i wygląda nieatrakcyjnie...
Vilkaloki Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Nie jestem ekspertem od polskich mundurów ale niedawno na reko rozmawialem o Lancierze i ogólnie wszyscy sobie jego wyroby chwalą. Podobno jest w porywach lepszy od hero.
Funky_OWall Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Widziałem mundury Hero (najnowsze) i Lanciera...i chodze od dwóch lat w lancierze", jesy bez porównanie lepiej uszyty z lepszego jakościowo sukna. Wolę gościa z którym moge pogadać i pogrymasić (otwarty na wszystkie sugestie). Fakt trzeba zwracac uwage jna kolor-to jego słaba strona-raczej ceglastych" nie brać
losiu2 Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 ten z Historycznych powinien być chyba w innym temacie.. coś o rekonstrukcyjnych dziwadłach widziałem niedaleko...
krzysiek Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 No więc, Ponieważ w odrównieniu od kolegów, którzy tylko słyszeli, mam mundur produkcji Lanciera, i ponieważ nosiłem go sporo,i ponieważ mam możność porównania go z mundurami oryginalnymi,Muszę powiedzieć, że Lancier to jest najlepsze co jest dostępne na rynku. W zasadzie można spokojnie powiedzieć, że trudno zrobić coś lepszego. Mundury są dobrze dopasowane, zgodne z warunkami technicznymi, zrobione z właściwego materiału. W odróżnieniu od Horsta uważam, że wyglądają bardzo dobrze.Stanowczo lepiej niż konkurencyjne.Natomiast jeśli chodzi o kolor, to niestety ostatnie są odrobinę zbyt zielone, ale jeszcze w akceptowalnych granicach (przynajmniej wg mnie i w porównaniu do oryginałów). Głównym problemem jest terminowość niestety - bardzo trudno jest spodziewać się, że zamówienie zostanie wykonane w terminie, dlatego należy zamawiać z dużym wyprzedzeniem. Efekt końcowy jest jednak wart czekania.PozdrawiamKrzysiekPs. Mam kurtkę wz. 36, spodnie wz. 19,owijacze wz. 19, rogatywkę i halsztuk. Wszystko jest pierwsza klasa.
krzysiek Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Rozumiem, zabrzmiało jakbyś mówił o Lancierze.Ta 19 na zdjęciu wygląda źle. Bez urazy.Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.