Skocz do zawartości

Lancier kontra Mundury historyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Znając renomę jego wyrobów to pewnie badziew.
Nie jestem specjalistą w kwestii polskich militariów więc nie wypowiem się co do szczegółów, jednak ten mundur zupełnie mi się nie podoba - sprawia bardzo kiepskie wrażenie i wygląda nieatrakcyjnie...

Widziałem mundury Hero (najnowsze) i Lanciera...i chodze od dwóch lat w lancierze", jesy bez porównanie lepiej uszyty z lepszego jakościowo sukna. Wolę gościa z którym moge pogadać i pogrymasić (otwarty na wszystkie sugestie). Fakt trzeba zwracac uwage jna kolor-to jego słaba strona-raczej ceglastych" nie brać

No więc,

Ponieważ w odrównieniu od kolegów, którzy tylko słyszeli, mam mundur produkcji Lanciera,
i ponieważ nosiłem go sporo,
i ponieważ mam możność porównania go z mundurami oryginalnymi,

Muszę powiedzieć, że Lancier to jest najlepsze co jest dostępne na rynku. W zasadzie można spokojnie powiedzieć, że trudno zrobić coś lepszego.

Mundury są dobrze dopasowane, zgodne z warunkami technicznymi, zrobione z właściwego materiału. W odróżnieniu od Horsta uważam, że wyglądają bardzo dobrze.
Stanowczo lepiej niż konkurencyjne.

Natomiast jeśli chodzi o kolor, to niestety ostatnie są odrobinę zbyt zielone, ale jeszcze w akceptowalnych granicach (przynajmniej wg mnie i w porównaniu do oryginałów).

Głównym problemem jest terminowość niestety - bardzo trudno jest spodziewać się, że zamówienie zostanie wykonane w terminie, dlatego należy zamawiać z dużym wyprzedzeniem.

Efekt końcowy jest jednak wart czekania.

Pozdrawiam
Krzysiek

Ps. Mam kurtkę wz. 36, spodnie wz. 19,owijacze wz. 19, rogatywkę i halsztuk. Wszystko jest pierwsza klasa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie