kikifas Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 Co sadzicie o tych dwoch propozycjach?Oczywiscie chodzi o sukienny mundur polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 Lancierhttp://www.jozwiak.webhost.pl/lancier/mkawaleryjskie.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 Mundury historycznehttp://mundury-historyczne.pl/sklep/product_info.php?cPath=25_34&products_id=353 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Z tego co widzę muhist prezentuje wz 19 ale kieszenie są za bardzo poziomo -powinny być po skosie Co do Lanciera... po wielu próbach wreszcie ma chyba dobry odcień-wcześniejsze były za brązowe wręcz rude. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Znając renomę jego wyrobów to pewnie badziew.Nie jestem specjalistą w kwestii polskich militariów więc nie wypowiem się co do szczegółów, jednak ten mundur zupełnie mi się nie podoba - sprawia bardzo kiepskie wrażenie i wygląda nieatrakcyjnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Nie jestem ekspertem od polskich mundurów ale niedawno na reko rozmawialem o Lancierze i ogólnie wszyscy sobie jego wyroby chwalą. Podobno jest w porywach lepszy od hero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Funky_OWall Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Widziałem mundury Hero (najnowsze) i Lanciera...i chodze od dwóch lat w lancierze", jesy bez porównanie lepiej uszyty z lepszego jakościowo sukna. Wolę gościa z którym moge pogadać i pogrymasić (otwarty na wszystkie sugestie). Fakt trzeba zwracac uwage jna kolor-to jego słaba strona-raczej ceglastych" nie brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 ten z Historycznych powinien być chyba w innym temacie.. coś o rekonstrukcyjnych dziwadłach widziałem niedaleko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 No więc, Ponieważ w odrównieniu od kolegów, którzy tylko słyszeli, mam mundur produkcji Lanciera, i ponieważ nosiłem go sporo,i ponieważ mam możność porównania go z mundurami oryginalnymi,Muszę powiedzieć, że Lancier to jest najlepsze co jest dostępne na rynku. W zasadzie można spokojnie powiedzieć, że trudno zrobić coś lepszego. Mundury są dobrze dopasowane, zgodne z warunkami technicznymi, zrobione z właściwego materiału. W odróżnieniu od Horsta uważam, że wyglądają bardzo dobrze.Stanowczo lepiej niż konkurencyjne.Natomiast jeśli chodzi o kolor, to niestety ostatnie są odrobinę zbyt zielone, ale jeszcze w akceptowalnych granicach (przynajmniej wg mnie i w porównaniu do oryginałów). Głównym problemem jest terminowość niestety - bardzo trudno jest spodziewać się, że zamówienie zostanie wykonane w terminie, dlatego należy zamawiać z dużym wyprzedzeniem. Efekt końcowy jest jednak wart czekania.PozdrawiamKrzysiekPs. Mam kurtkę wz. 36, spodnie wz. 19,owijacze wz. 19, rogatywkę i halsztuk. Wszystko jest pierwsza klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Taaa... ja mówiłem o lipach od franka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Rozumiem, zabrzmiało jakbyś mówił o Lancierze.Ta 19 na zdjęciu wygląda źle. Bez urazy.Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 A to dlatego że jest z drelichu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.