Skocz do zawartości
  • 0

Niewybuch czy wybuch

majstergrzech

Pytanie

Napisano

Od wieków ten sam dylemat. Czy ma to jeszcze jakieś własicwości wybuchowe czy to już tylko skorupy. Z moździerzami to widac od razu, ale tu brak widocznych zapalników więc moze ktoś coś doradzi. Na wszelki wypadek spoczęły z powrotem w bagnie, ale chciałbym wiedzieć na następny raz z czym mam do czynienia.
Pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na forum nie ma możliwości dyskusji o rozrywkach. Powody są dwa:
Niebiescy panowie.
Możliwość błędnej oceny. To jest znacznie bardziej niebezpieczne, jeden źle doradzi (umyślnie lub nie), drugi coś niedokładnie doczyta i opacznie zrozumie, nieszczęście gotowe. Od takiej oceny jest saper i nikt inny!
Z tego względu temat powinien zostać raczej usunięty.
Wojtek
Napisano
Witam.
Jeśli nie masz pewności że to coś nie wybuchnie to lepiej to zostawić w spokoju i mieć całe rączki i nóżki.
Niejeden zapewne nad tym sie zastanawiał i...
Pozdrawiam i życzę udanych wykopków bez takich niespodzianek.
Paweł
Napisano
Jak to mówi mój dziadek Nie rusz gówna jak śmierdzi" lepiej zostawic i miec wszystkie paluszki albo zyc dalej.
Napisano
Witam
Dzięki. Wykopkami zajmuję się od 10 lat i nie ruszam gówna (tzn. nie tne tego metalówką, rozbrajam, zaostawiam na wierzchu czy nosze do domu itp. jak paru debili w mojej okolicy), tym nie mniej ciągle trafiają się niespodzanki tudzież inne ciekawostki", które sa ciekawe z punktu widzenia czysto historycznego i dlatego tez zorbiłem zdjęcia przed zatopieniem. Spoczywają dalej w spokoju, ale w innym bagnie. Staw musiał być pogłębiony i trzeba bylo sprawdzic co w nim piszczy. Oprócz tego złomu wyszła lufa od emgiety więc chyba było warto szperać. Pozdrawiam wszystkich którzy czerpią wiedzę od bardziej doświadczonych w temacie, a nie robią doświadczeń na sobie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie