Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc w identyfikacji herbu.

Gambit

Pytanie

Napisano

Witam.

Czy ktoś jest w stanie pomóc mi zidentyfikować ten herb? Pochodzi on z niemieckiego przewodnika po Francji z 1931 r. i ma formę ekslibrisu - karteczka na której widnieje została do książki wklejona. Napis odczytałem jako: Waldfried. Dwie literki w prawym dolnym rogu to litery CB. Pomocne będzie nawet najmniej istotne z pozoru info.

Dziękuję i pozdrawiam.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Twój herb jest typowym herbem rycerskim. Ale zastanawiają mnie kwiaty na tarczy z reguły są to róże a tu chyba chabry. Mówisz ,że Francja może postaram się ci pomóc. A zwróć się do heraldyka na forum zadziera nosa więc może on ci pomoże. Z powazaniem hakas
Napisano

Witam.

Czy ktoś jest w stanie pomóc mi zidentyfikować ten herb? Pochodzi on z niemieckiego przewodnika po Francji z 1931 r. i ma formę ekslibrisu - karteczka na której widnieje została do książki wklejona. Napis odczytałem jako: Waldfried. Dwie literki w prawym dolnym rogu to litery CB. Pomocne będzie nawet najmniej istotne z pozoru info.

Dziękuję i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie