ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 na takich drogach tylko monetki,i mase bajerów od modlitewników,oczek od łańcuszków jeszcze więcej.pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 rajskie miejsce,stare miejsce z starą basztą.kopać można do woli.pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 poza Wiklow,nawet nie wiem jaka to miejscowość,widać że nikt tu nie kopał ,wiele kolorowych żeczy w ziemi zalega.można się zakopać na śmierć,najwięcej bajerów w dolinach.pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 a to jest ta dolinka.gdzie kopałem.pozdr
ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 na wielu glazach są jakieś ryciny,i opisy w języku staro irlandzkim.
ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 obok widziałem dwie osoby ,ale z jakimś dziwnym wykrywaczem,do głębokich poszukiwań.nie robiłem fotek,bo wszyscy ogólnie byli zaskoczeni,obecnoscią ja ich,a oni moją.pogadaliśmy o terenie ,jak gdzie i co.pozdr
ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 jakaś branzoletka miedziana z mosiądzem,
ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 jakieś srebrne paciorki,4mm średnicy
m72 Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 Witam takie pytanie te paciorki i braznoleta to wykopane fanty w IE, pytam bo mam tam kolegę i może zabiore ze sobą wykrywkę, na jakim sprzęcie chodzisz ??pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 cześć wszystko wykopane,ale mają jedną wade,są dość nowe,może ta jedna miedz-mosiądz(pleciona)tak na moje oko 2-4 lat w ziemi,ale nie na pewno.tu jest troszke inaczej więcej deszczu,więc wiadomo wszystko szybciej patynuje.ja chodzę na C.scope.pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 witam mam pare fajnych fotek na kompie,ale nie mogę ich wcisnąc,bo są wielkie,wszystkie moje fotki do tej pory są z telefonu,więc za jakość wielkie sory.pozdrawiam
Lukas P Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 Witam. Nie możesz tych fotek zmniejszyć na przykład w programie Paint Shop Pro (opcja Resize) i wstawić? Z resztą prawie każdy logiczny program graficzny ma mozliwość zmniejszania, z przeglądarek graficznych Irfan View to umożliwia. Co do tych fantów to rzeczywiście mocno współczesne one są ;) A co do tej aszty" to wieża refugialna (schronieniowa) wchodząca w skład klasztorów iroszkockich. O ile mi wiadomo w Irlandii jest na każdym kroku prawie stanowisko archeologiczne, uważaj więc żeby za bardzo się w oczy nie rzucać. Poszukaj miejsc w okolicach zakol rzek i brodów na strumieniach. To dobre miejsca osadnicze, mogą się trafić jakieś starsze fanty. Możesz liczyć na Celtów, plemiona saskie, Wikingów no i całą resztę. Wyspa była dosyć mocno kolonizowana ze względu na dogodne warunki bytowania.Życzę udanych łowówŁukasz
ARKADIO.IE Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 witam, mam takie miejsce,ale dopiero na następny wekend .zdam relacje jak cokolwiek wyjdzie.w paru miejscach są ciekawe polany pod względem ukształtowania,i wiele dziwnie wyszlifowanych(płaskich) kamieni nad samą wodą.pozdrawiam
emaus Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 Ostatnio wykopano na przykład pergaminową księgę psalmów z VIII wieku. Wystarczy, że dziabną torfowisko i zaraz coś znajdują.
ARKADIO.IE Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Napisano 13 Sierpień 2006 witam,wiem o paru fajnych trafieniach tu na miejscu,ale jest to bardzo malo,wiele żeczy jast prawie nowych,co mnie nie interesuje,i troszkę martwi,bo moi znajomi w Szkocij,mają duzo lepsze wyniki,przeliczając na ilośc i jakośc.więc nie wiem czemu się tak dzieje.mysle że sobie z tym poradzę,i coś się zmieni? pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 witam,to moje niedawne trafienie ,sreberko, obok strumyka ,nie jest stare ,ale cieszy:).pozdrawiamps.po oczyszczeniu,po jakimś czasie musze pomyśleć o szkatułce:)
ARKADIO.IE Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 a tak wygląda z bliska.pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 witam. musze zmienić miejsce,te nowe żeczy doprowadzają do tego ,że sie zniechęcam,jakaś obsesja .całkiem odwrotnie jak w Polsce .pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 witam kopanie w tym ,dziwnym'kraju mnie zdumiewa.jeszcze pare wyjazdów i mi się wykrywka zwróci:)żartuje nie na to się nastawiłem,ale nic ciekawszego znaleść nie mogę:(pozdrawiam
Franc106 Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 Witam,Arkadio - masz sporo zabawy z kopaniem ;) Moja slubna sprzata pub i znosi do domu sporo fantow zupelnie takich jak Twoje... do tego dochodza jeszcze drobne. Ale Ty przynajmiej zwiedzasz okolice ;)Pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 11 Październik 2006 Autor Napisano 11 Październik 2006 witam,jest to ciekawe zajęcie,ale z całkiem odwrotnym sktykiem niż w polsce.tam nic złotego nie znalazłem,a tu jest to pare cm od 1 do 4 .monety są tu w opłakanym stanie .jestem lekko rozczarowany.nastawiony na celtyki,zbieram to:( pozdrawiam ps.kopiesz tu gdzieś.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.