Skocz do zawartości
  • 0

łuska i pocisk Flak 37 kal. 3,7cm (37 x 263B)

Bolczyk

Pytanie

Napisano
Znalazłem łuskę i pocisk najprawdopodobniej od Flak 37 kal. 3,7cm (37 x 263B) na stanowisku dział przeciwlotniczych leżało tam tego od cholery wziałem żeby zobaczyć od czego to jest. I mam takie pytanie. Co do łuski jestem pewien że jest od Flaka 37 ale do pocisku nie...ma on ok 9cm wysokości i ok 1,5cm w podstawie (nie wiem ile ma w najszerszym miejscu) na samej górze tam gdzie powinien być ostry czubek jest dziurka. nie posiadam zdjęci i nie mam możliwości ich zrobienia. Czy jest to pocisk wybuchowy, czy jest aktywny (czyt. niebezpieczny).

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Podobny ale. Mój ma jeden pierścień i troche inną tę częśc która siedzi w łusce dokładniej to jest gładka. No chyba że to taki sam tylko te części zjadła rdza. Ale wątpię. Ma srebrny czubek jak tamten ale dół jest czerwony (nie wygląda na rdze tylko na kolor bo na dole jest jeszcze całkiem zdrowy i nie pordzewiały.)
Napisano
Znalazłem podobny tylko bardziej niż twój utleniony zapalnik aluminiowy tu podaję nick http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=342917
Jest to niemiecki odlamkowy bodajże
Więc lepjej nie dłub przy nim
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie