rafal_ma Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 Witam. Znalazłem ostatnio takie oto fanty i proszę o pomoc w ich identyfikacji.Wydaje mi się, że to ozdoba od czapki
Robind Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 Znalazłem odciski tej pieczęci w ołowiu po jednej stronie. Po drugiej stronie odcisk MEMEL" (Kłajpeda)
rafal_ma Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Napisano 8 Sierpień 2006 Witam Dzięki za pomoc. Do Robinda-gdzie znalazłeś odcisk tej pieczęci? Znaleziona na polu pod Szczecinem, czyli troche daleko od Kłajpedy. Na jakie lata ją można datować?Ps. żadnej sugestii do pierwszej fotki?Pozdrawiam
rafal_ma Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 Witam. Znalazłem ostatnio takie oto fanty i proszę o pomoc w ich identyfikacji.Wydaje mi się, że to ozdoba od czapki
rafal_ma Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 Jakaś stara pieczeć. Tylko jak stara?
Jaro5 Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 Zdj 2 i 3 to nic innego jak pieczęć.Na ostatnim zdjęciu część nakładki z klamry Luftwaffe
Raned Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 Sugeruję, że na pierwszym zdjęciu jest okucie meblowe. Rondo Luftwaffe, wydaje mi się jest przecięte saperką (świeży ślad) i druga część pozostała w dołku. Szkoda, bo takie ronda znajduje się rzadko. Stempel pieczętny koniec XVIII początek XIX w.
Pytanie
rafal_ma
Witam. Znalazłem ostatnio takie oto fanty i proszę o pomoc w ich identyfikacji.
Wydaje mi się, że to ozdoba od czapki
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.