Skocz do zawartości
  • 0

Skrzynka

kitolif

Pytanie

Napisano

Witam. Ostatnio na złomie poza dwiema przedwojennymi maszynami do szycia trafiła mi się taka oj skrzyneczka. I tu pojawia się pytanie: od czego ona jest??

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

do Maxima wz.1908
narodowosc to chyba bedzie cieszko bo duzo uwczesnej armii ich urzywalo moja ma sygnature W" i do dzisiaj nie wiem co znaczy.

Napisano
witam, mam podobny problem, widziałem podobna skrzynkę , jest prawie taka sama, ale: otwiera się ze scianki bocznej, nie tylnej, nie ma typowego zapiecia - uwaga bardzo dobrze sie zamyka na jakiś niewidoczny wcisk - zatrzask, boczne raczki identyczne, wyglada po raczkach na polska, ale jest zielona, z napisem 3 ?Sprg lub Gr, czyżby od nasadkowych granatów, w srodku przegrudka metalowa. Jesli wiecie, to pomóżcie !!!!
Napisano

Witam. Ostatnio na złomie poza dwiema przedwojennymi maszynami do szycia trafiła mi się taka oj skrzyneczka. I tu pojawia się pytanie: od czego ona jest??

Napisano

I tylna ściana z zawiasami. Na amunicyjną nie wygląda, raczej narzędziowa. Ale od czego??

Wymiary (około):
Wys: 14,5 cm
Dł: 25,5 cm
Szer: 13,5 cm

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie