Dżozef1969 Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Mam pytanie do bardziej doswiadczonych kolegów, łuska nie ma podziałki na godziny a z bić to tylko cyfra 53 i cyfra 342 wpasowana w jajowate kółko.Niestety nie bardzo mogę zrobić dokładniejsze zdjęcie.Pozdr.
sexo Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 czesto z poniemieckich strzelnic kozystali nasi racia" ze wschodu jak i nasi LWP. na strzelnicach mozna znalezc rozne rzeczy, ja np znalazlem grill od przedwojennego autka, ale zostal, bo byl w stanie totalnego rozkladu.
ozzy Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Sprawdź wymiary, jeżeli 7,62x25, to napewno PPSz/TT.
Dżozef1969 Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Wyglada na to ze macie racje tylko ciekawe że obok siebie w poblizu poniemieckiej strzelnicy lezały łuski od pepeszy, współczesne łuski (czeskie) od broni myśliwskiej, a nie trafiłem żadnej od mauzerka. w kazdym razie dzięki za pomoc.Pozdr.
Dżozef1969 Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 To ciekawe, ale faktycznie jeżeli to jest polska łuska z 53 roku to bardziej pasuje do tych czeskich od broni mysliwskiej.Pozdr.
QB@ Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 czy ten pocisk luger, parabellum po8, ppsz pasował też do mp40 ??
Dżozef1969 Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Mam pytanie do bardziej doswiadczonych kolegów, łuska nie ma podziałki na godziny a z bić to tylko cyfra 53 i cyfra 342 wpasowana w jajowate kółko.Niestety nie bardzo mogę zrobić dokładniejsze zdjęcie.Pozdr.
Pytanie
Dżozef1969
Mam pytanie do bardziej doswiadczonych kolegów, łuska nie ma podziałki na godziny a z bić to tylko cyfra 53 i cyfra 342 wpasowana w jajowate kółko.
Niestety nie bardzo mogę zrobić dokładniejsze zdjęcie.
Pozdr.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.