a.korbaczewski Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 czapka z muzeum.na karteczce są napisy że produkowali je Norwegowie ale w ramach sabotażu coś tam nie tak zrobili. ma to być widoczne na pierwszy rzut oka. co z tą czapką jest nie tak?
VASILI Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Tuszek moj przedmówca wyjaśnil ci cała sprawe :D Fakt ,że mozna dotykac częsciowo eksponatów wskazuje tylko na to ,że napewno znajdują sie tam repliki.Bo nie sądze ,że gośc jest az tak bogaty ,że pozwalałby dotykać oryginalnych mundórów itp.Zresztą obejrzyj dokladnie tą czapke a zrozumieszpozdrawiam!
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 jakbym zrozumiał sam to bym się głupio nie pytał co w tej czapce jest źle. na mój gust jest brzydka i tandetnie zrobiona.muzeum jest w norwegii więc może nie sa przyzwyczajeni do niezdyscyplikowanych chuliganów z Polski co to obmacuja stena albo brena. czesć rzeczy była w gablotach. jak to powiedziała mi jedna pani pilnująca w muzeum co jak macasz reką to lepiej widzisz?"
a.korbaczewski Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 normalnie to wojskowy patrzy tak jak ten na czapce z muzeum, od strony orła to jest lewo"
a.korbaczewski Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 ale za razem też i patrzy w prawo.
leszek69 Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 może to rekwizyt do filmu i wzięto poprawkę na odwrucenie obrazu przez kamerę.pozdrawiam PL.
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 poglądałem już w sieci różne strony z czapkami i takiej jak tu nie było. albo były jakies wieksze albo bez paska tylko z samymi sznurkami.
a.korbaczewski Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 czapka z muzeum.na karteczce są napisy że produkowali je Norwegowie ale w ramach sabotażu coś tam nie tak zrobili. ma to być widoczne na pierwszy rzut oka. co z tą czapką jest nie tak?
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 poglądałem już w sieci różne strony z czapkami i takiej jak tu nie było. albo były jakies wieksze albo bez paska tylko z samymi sznurkami.
acer Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Co jak macasz ręką to lepiej widzisz"Ale głupie powiedzenie powiedzenie - widzieć a a sprawdzić organoleptycznie to inna sprawa.
acer Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Ciekawe jak by jej chłop tak powiedział że jak pomaca to czy lepiej widzi ?
Darek419 Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 http://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/photos/S11747.html
Darek419 Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Witam.Tak na pierwszy rzut oka,to nie powinna ona czapka być czarna.pozdrawiam.
VASILI Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Na oryginal to ona nie wygląda. Moim skromnym zdaniem to oznaczenia na czapce to kiepskie repliki ;/ pozdrawiam serdecznie
a.korbaczewski Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Jest to małe muzeum na Lofotach w Svolvaer. Małe ale ma tysiące różnych gadgetów, mundury rózne rzeczy wykopane. Jest prywatne a własciciel sam go pilnuje. Jak nie patrzy to mozna sobie podotykać eksponaty. Eksponatów jest dużo, kilkadziesiat mundurów, ale coś mi się wydaje że musza być to częsciowo repliki. Z tą czapką to się mi wydaje że jest to replika jakaś nieudolna i dlatego taki jest podpis, że niby to sabotaż wojenny.
Pytanie
a.korbaczewski
czapka z muzeum.
na karteczce są napisy że produkowali je Norwegowie ale w ramach sabotażu coś tam nie tak zrobili. ma to być widoczne na pierwszy rzut oka. co z tą czapką jest nie tak?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.