Skocz do zawartości
  • 0

Od powozu lub bryczki??

muslim

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dzięki za podpowiedzi, pomierze i moze sie wyjasnie ale dodam ze znalezione to było w murowanej przbudówne przy kamienicy w mieście. troche ten zwykły wóz nie pasuje ale sprawdze
Napisano
Moim skromnym zdaniem to jest od bryczki ponieważ miałem okazje odnawiać dwie bryczki widzałem takie siedzenia. Dokładnej uważam że to kanapa kierowcy"pozdrawiam PL.
Napisano
Najprawdopodobiej od zwykłego wozu - niektórzy włościanie takie siedzieska robili i przed dalszą jazdą do wozu wkładali. Porównaj wymiary i kształt z typowym wiejskim wozem, i wszystko będzie jasne.
Napisano
luszku 69 dzięki za twoje skromne zdanie ;]
a masz może przypuszcenia z jakich lat są takie siedzenia do bryczek? czy wg ciebie jest zdatna do naprawy?? moze masz jakieś fotki itp
Napisano
Wszystkie elementy da się naprawić lub odtworzyć,zależy ile kasy chce się utopić,jeżeli chodzi o datowanie to sądze że jest to przewojenna robota(tapicerka)zdjęć dobrych nie posiadam bo miałem wzór oryginału u znajomego,jestem pewien że i w twojej okolicy są bryczki:stadniny,ośrodki rekreacji,warsztaty produkujące powozy i bryczki,itd.pozdrawiam PL.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie