muslim Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Czt\\y macie jakiś pomysł od czego to siedzenie moze być??Jakaś bryczka moze powóżza wszelkie domysły z góry dzieki
muslim Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 dzięki za podpowiedzi, pomierze i moze sie wyjasnie ale dodam ze znalezione to było w murowanej przbudówne przy kamienicy w mieście. troche ten zwykły wóz nie pasuje ale sprawdze
leszek69 Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Moim skromnym zdaniem to jest od bryczki ponieważ miałem okazje odnawiać dwie bryczki widzałem takie siedzenia. Dokładnej uważam że to kanapa kierowcy"pozdrawiam PL.
Darda Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Najprawdopodobiej od zwykłego wozu - niektórzy włościanie takie siedzieska robili i przed dalszą jazdą do wozu wkładali. Porównaj wymiary i kształt z typowym wiejskim wozem, i wszystko będzie jasne.
muslim Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 luszku 69 dzięki za twoje skromne zdanie ;] a masz może przypuszcenia z jakich lat są takie siedzenia do bryczek? czy wg ciebie jest zdatna do naprawy?? moze masz jakieś fotki itp
leszek69 Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Wszystkie elementy da się naprawić lub odtworzyć,zależy ile kasy chce się utopić,jeżeli chodzi o datowanie to sądze że jest to przewojenna robota(tapicerka)zdjęć dobrych nie posiadam bo miałem wzór oryginału u znajomego,jestem pewien że i w twojej okolicy są bryczki:stadniny,ośrodki rekreacji,warsztaty produkujące powozy i bryczki,itd.pozdrawiam PL.
Pytanie
muslim
Czt\\y macie jakiś pomysł od czego to siedzenie moze być??
Jakaś bryczka moze powóż
za wszelkie domysły z góry dzieki
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.