Skocz do zawartości

C.SCOPE

ARKADIO.IE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam :) Co do zakupu ? Nie mogę wydać jednoznacznego werdyktu ,który jest lepszy:(
Są ludzie którzy chodzą od dość sporego czasu na 1220xd,i to właśnie on będzie faworytem,i ale i osoby biegające z 1220R ,mają coś do powiedzenia. Nie będę pisał tu o trybach ,działaniu,bo to prawie te same sprzęty.Ja biegam z 1220xd i jakieś tam i monety się trafiają:) ,i bagnecik ,klamerka.
1200xd ma cewkę 26cm / natomiast 1220r posiada cewkę 20cm, gdzie w zasmieconym terenie, może to być dość sporą przewagą nad 1220xd.Choć i tak zależy to tylko od człowieka,jak długo z czym chodzi.
Powiem tak ,aby określić ile jest sprzęt wart ,należy poswięcić mu jakiś czas w terenie np .( jak dla mnie minimum 1 sezon )nie w jednym miejscu,ale w różnym terenie.
Z 1220xd będzie Ci dość cięrzko kupić ,bo nie produkują:(
Odnośnie 1220R -to na forum są osoby z sporym doświadczeniem w terenie np.M.D 75 :) ,które mogą na jego temat pewnie dość sporo powiedzieć,bo chodzą na tym sprzęcie nie od wczoraj:),i przy odrobinie szczęscia:) może Ci coś podpowiedzieć?
Nie zrzucam tu całej odpowiedzialności na nikogo,ale nie chcę podejmować decyzij,ten jest ok,a tamten nie:)
ps.
Jeśli posiadasz sprzęt jeden ,ale dość odpowiedni czas,to i tak będziesz lepszy od świeżej konkurencij niby z lepszym sprzętem.

pozdrawiam

ps.Jeśli będą pytania to wal smiało:)
  • Odpowiedzi 307
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
spasiba spasiba maestro i dalej jestem w . ale jak nie sprawdze to nigdy nie bede wiedział raz poszukiwaczowi śmierć co bedzie to będzie z moich pierwotnych załozen zostane chyba przy 1220r chyba,ze ktoś ma coś do dodania bede bardzo wdzięczny pozdrawiam.ARKADIO.IE dzięki i pozdrawiam
Napisano
Witam :) Viking 191:) Wiesz ,mam dośc spory problem odpowiedzieć ,jednoznacznie ,ponieważ nie chodzę z tymi sprzętami na prawdziwą żelazną militarkę .Ja tylko na kolor.
I tylko sporadycznie,uda mi się coś żelaznego ,dość pokaznych rozmiarów kopnąć ,z wiadomych przyczyn :)
Jeśli chcesz wiedzieć ,jak się spisuje 1220r na takiej ,musisz poczekać ,jak ktoś potwierdzi ,albo zaprzeczy.
Ja mogę powiedzieć ,że na kolorową militarkę,oraz np; monety jest b.dobry.( 1220xd/i 1220r.)
1220r ma cewkę 20 cm ,więc może być lekki problem sięgnąć dość głęboko np;na okopach.

pozdrawiam

ps. Jeśli podjęta została jakaś decyzja,to proponuje poszukać ,poza granicami PL.:)
Napisano
Witam, Viking 191, jak napisał Arkadio już trochę biegam ze statykami c scope, a ostatnio z 1220r i powiem tak, jeżeli szukam militarki [ głównie I wojna i starszej ] używam 1220r, jeżeli typowej kolorowej drobnicy to jednak sięgam po dynamika [ quattro mp ]
Zasięgi 1220r może nie są powalające, ale jak na cewkę 20 cm ok. Cenię go głównie za precyzję, dobrą dyskryminację tonową i szbkość reakcji.
Myślę, że na militarkę z lekkim odchyleniem na drobny kolorek 1220r to bardzo dobry wybór, ale ta cena w PL !!!
A i jeszcze jedno na 6 lat używania CS-ów nie miałem żadnej usterki, a np. quattro 2 lata i dwie usterki.
Polecam
Pozdrawiam, Mirek
Napisano
witam panowie dziekuje za opinje co do kupna w kraju taka opcja nie wchodzi w gre z wiadomych przyczyn jak napewno sie domyślacie za granicą o wiele taniej hehe takie zycie co zrobic nie wiem dlaczego,ale czuje jakiś sentyment do cscopa moze dlatego,ze pierwsza moja przygoda wiąze sie z nim,ale to juz inna historia w kazdym bądz razie dzięki za opinje POZDRAWIAM
Napisano
Witam
I STAŁEM SIE POSIADACZEM C.SCOPA 5MXP pierwsze relacje z koppania niedizela/poniedzialek bo nie wiem jak bedzie formaa po sobocie ;p
Brzydko mowiac olalem to co kto mowi i jakie ma sugestie do danego sprzetu kupilem stan swietny ale wszystko sie okaze w najblizszym czasie...
Pozdrawiam ;)
Napisano
Witam Suchy 999:) To fajnie ,ale proszą Cię o jedno?:)

Nie oczekuj efektów już po paru dniach:)To nie jest czarodziej:)- takich jeszcze nie produkują:)

pozdrawiam
Napisano
Witam mam pytanie czy cewka od Cs1220xdp będzie pasować do Cs1220xd wiem ze w tym pierwszym jest więkrza i bardzo takiej poszukuje bardzo dziękuję za wszelkie info. Pozdrawiam!!!
Napisano
Witam :)Gusstaw :) Odnośnie cewki do 1220xdp ,jak i 1220xd są tej samej średnicy ,czyli 26cm.
Jest mniejsza cewka ,ale 1220R ,ale jest to cewka pełna.
Nie mam pojęcia jak to jest w przypadku 1220xd i 1200xdp,czy cewki można zamieniać.Niby prawie te same modele,ale??
Jeśli dasz radę zaczekać ,do poniedziałku? To na to pytanie odpowiem; Nie mam w tej chwili 1220xdp,ale mam 1220xd.
Sprzęt 1220xdp ma kolega z ekipy,ale jest na wyjezdzie .Ale sprawdzę w poniedziałek:)
Na jedno znam odpowiedz,ale to Cię nie interesuje??; cewki 26 cm -1220xd,i R-1 nie pasują do siebie:(

pozdrawiam

Ps .Jaką masz cewkę w 1220xd????
Napisano
Witam w tej chwili mam 20cm bez otworu i tak mysle aby zalożyc coś większego więc szukam tu i tam czasami ktos może wie gdzie dostac tą większą jak cos to czekam na info Dzieki i pozdrawiam!!!!!
Napisano
Witam w tej chwili mam 20cm bez otworu i tak mysle aby zalożyc coś większego więc szukam tu i tam czasami ktos może wie gdzie dostac tą większą jak cos to czekam na info Dzieki i pozdrawiam!!!!!
Napisano
Witam Gusstaw:)
Powiem tak :C.scope 1220xd en nowszy" - nie ma problemu z zamianą cewek z jednego do drugiego ,ale z tej samej serij:(
Natomiast w twoim przypadku;
-odnośnie 1220xd,ten starszy model,nie ma możliwości zamiany cewek,np na 26cm z nowszej wersij:( tylko na taką samą,i to z tego samego rodzaju sprzętu,i dobrze jeśli są z tego samego roku,bo jeśli będzie dość spora rozbierzność ,też coś może być nie tak:) nie będę tu gadał o elektronice,bo nie mam o tym pojęcia"( To nie moja profesja) :-)
To się tyczy wszystkich modeli:( Tak robią i koniec:(

Tak jak napisałem wcześniej ,osobiście sprawdzałem jak będzie chodziła cewka 1220xd w R-1,i odwrotnie? Okazało się ,że nie działaja:(

pozdrawiam
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy / poszukiwaczy pracujacych na C.SCOPE. Uzywam wykrywek tej marki od kilku lat. Wczoraj wszedłem w posiadanie modelu C.S. 5MX zakupionego na wyspach. Próbuję rozpracować ustawienia podwójnej dyskryminacji. Może ktoś ma doświaczenie jak najlepiej ustawić obra pokretła do poszukiwania monetek i innej drobnicy na tym sprzęcie?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 21:04 23-08-2007
Napisano
Witam ,to się bardzo cieszę :)

Ale mam jedną prośbę ? Na innym forum wiesz gdzie " nie pytaj o nic bo się nie dowiesz i jeszcze na dodatek dowiesz się ,że masz sprzet najgorszy ,i że 150 go bije na głowę

pozdrawiam

da się coś zrobić,ale zrobię to pocztą
Napisano
Witam wszystkich dość serdecznie z wyjątkiem jednej osoby:)

Od jakiegoś czasu nie mam czasu na siedzenie na forum ,i boli mnie jedno,to co przeczytałem u Proscana ,jest dość dziwne.
Piszę na tym forum ,bo na forum Proscana jestem zbanowany:)

Po pierwsze nie jestem zarejestrowany pod innymi postaciami, nie dyskutuje sam z sobą,bo po co??
Fakt faktem raz tak uczyniłem ,ale to był mój błąd:( Ale nie dyskutowałem sam z sobą.

Natomiast -Tu raczej do Proscana : Proszę mnie nie wplątywać w swoje zagrywki,i mnie nie oczerniać ,bo takie texty kończą się zle ,i to raczej świadcza o osobie która je głosi.Masz pan jaką obsesję,i na każde słowo C.scope ,które zostanie wypowiedziane na forum, od razo kojażysz Pan z moją osobą.Czemu?
Proszę mi wieżyć ,jest troszkę ludzi chodzących na tym sprzęcie ,mogących zadawać pytania,ale nie jestem to ja!
Następna sprawa to ,za każdym razem gdy ,ktoś zapyta o C.scope będzie banowany?

Mam prośbę do moderatora,aby mnie nie banował:) Jeśli chce to nie ma problemu ,niech usunie co trzeba ?
Ja tylko chciałem wyjaśnić ,że nic nie mam wspólnego z tym .

Ja się tylko w pewnej kwestij nie zgadzam z Proscanem ,ale nie oczerniam publicznie .

pozdrawiam

ps. za błędy wielkie sory jeśli są "? ale pisałem w dość sporym pośpiechu
Napisano
Arkadio : starczy już tych gorzkich żalów :)a to Forum nie jest odpowiednim miejscem na polemiki z Proscanem :) Wyjaśniłeś już chyba wszystko i Amen .
Pozdrawiam
Martin
Napisano
Witam :) Martin wiem,że to forum nie jest od tego ,ale to jest jedyna możliwość .

Kończe te wywody,i daje sobie spokój z takimi zaczepkami.

Ps. Nie jest ważne ,jak o kim mówią ,ważne ,że mówią :))

pozdrawiam
Napisano
Witam :)

Odnośnie pewnych niejasności ;Proponuje - jeśli ktoś jest zainteresowany np.Dyskryminacją R-1 itp; Zadzwonić do Polskiego przedstawiciela Złote Runo i wszystko powinno się wyjaśnić.:)

pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam. Mam do kolegów pytanie. Czy ktoś może dysponuje adresami sklepów ze sprzętem dla poszukiwaczy w Londynie. Z góry dziękuję i prosze o wyrozumiałość. Kiedyś trafiłem na tak wątek ale nie mogę go znaleść. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie