ARKADIO.IE Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Napisano 18 Czerwiec 2007 Witam :) Co do zakupu ? Nie mogę wydać jednoznacznego werdyktu ,który jest lepszy:( Są ludzie którzy chodzą od dość sporego czasu na 1220xd,i to właśnie on będzie faworytem,i ale i osoby biegające z 1220R ,mają coś do powiedzenia. Nie będę pisał tu o trybach ,działaniu,bo to prawie te same sprzęty.Ja biegam z 1220xd i jakieś tam i monety się trafiają:) ,i bagnecik ,klamerka.1200xd ma cewkę 26cm / natomiast 1220r posiada cewkę 20cm, gdzie w zasmieconym terenie, może to być dość sporą przewagą nad 1220xd.Choć i tak zależy to tylko od człowieka,jak długo z czym chodzi.Powiem tak ,aby określić ile jest sprzęt wart ,należy poswięcić mu jakiś czas w terenie np .( jak dla mnie minimum 1 sezon )nie w jednym miejscu,ale w różnym terenie.Z 1220xd będzie Ci dość cięrzko kupić ,bo nie produkują:(Odnośnie 1220R -to na forum są osoby z sporym doświadczeniem w terenie np.M.D 75 :) ,które mogą na jego temat pewnie dość sporo powiedzieć,bo chodzą na tym sprzęcie nie od wczoraj:),i przy odrobinie szczęscia:) może Ci coś podpowiedzieć?Nie zrzucam tu całej odpowiedzialności na nikogo,ale nie chcę podejmować decyzij,ten jest ok,a tamten nie:)ps.Jeśli posiadasz sprzęt jeden ,ale dość odpowiedni czas,to i tak będziesz lepszy od świeżej konkurencij niby z lepszym sprzętem. pozdrawiamps.Jeśli będą pytania to wal smiało:)
viking191 Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 spasiba spasiba maestro i dalej jestem w . ale jak nie sprawdze to nigdy nie bede wiedział raz poszukiwaczowi śmierć co bedzie to będzie z moich pierwotnych załozen zostane chyba przy 1220r chyba,ze ktoś ma coś do dodania bede bardzo wdzięczny pozdrawiam.ARKADIO.IE dzięki i pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Napisano 18 Czerwiec 2007 Witam :) Viking 191:) Wiesz ,mam dośc spory problem odpowiedzieć ,jednoznacznie ,ponieważ nie chodzę z tymi sprzętami na prawdziwą żelazną militarkę .Ja tylko na kolor. I tylko sporadycznie,uda mi się coś żelaznego ,dość pokaznych rozmiarów kopnąć ,z wiadomych przyczyn :)Jeśli chcesz wiedzieć ,jak się spisuje 1220r na takiej ,musisz poczekać ,jak ktoś potwierdzi ,albo zaprzeczy.Ja mogę powiedzieć ,że na kolorową militarkę,oraz np; monety jest b.dobry.( 1220xd/i 1220r.)1220r ma cewkę 20 cm ,więc może być lekki problem sięgnąć dość głęboko np;na okopach.pozdrawiamps. Jeśli podjęta została jakaś decyzja,to proponuje poszukać ,poza granicami PL.:)
M.D-75 Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Witam, Viking 191, jak napisał Arkadio już trochę biegam ze statykami c scope, a ostatnio z 1220r i powiem tak, jeżeli szukam militarki [ głównie I wojna i starszej ] używam 1220r, jeżeli typowej kolorowej drobnicy to jednak sięgam po dynamika [ quattro mp ]Zasięgi 1220r może nie są powalające, ale jak na cewkę 20 cm ok. Cenię go głównie za precyzję, dobrą dyskryminację tonową i szbkość reakcji.Myślę, że na militarkę z lekkim odchyleniem na drobny kolorek 1220r to bardzo dobry wybór, ale ta cena w PL !!!A i jeszcze jedno na 6 lat używania CS-ów nie miałem żadnej usterki, a np. quattro 2 lata i dwie usterki.PolecamPozdrawiam, Mirek
viking191 Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 witam panowie dziekuje za opinje co do kupna w kraju taka opcja nie wchodzi w gre z wiadomych przyczyn jak napewno sie domyślacie za granicą o wiele taniej hehe takie zycie co zrobic nie wiem dlaczego,ale czuje jakiś sentyment do cscopa moze dlatego,ze pierwsza moja przygoda wiąze sie z nim,ale to juz inna historia w kazdym bądz razie dzięki za opinje POZDRAWIAM
ARKADIO.IE Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Napisano 19 Czerwiec 2007 Witam :) Wielkie dzięki M.D-75 :) Mam pytanko M.D-75, odnośnie troszkę innego sprzętu ,Quattro? i EX -se ,co ty na to??pozdrawiam
suchy999 Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 WitamI STAŁEM SIE POSIADACZEM C.SCOPA 5MXP pierwsze relacje z koppania niedizela/poniedzialek bo nie wiem jak bedzie formaa po sobocie ;p Brzydko mowiac olalem to co kto mowi i jakie ma sugestie do danego sprzetu kupilem stan swietny ale wszystko sie okaze w najblizszym czasie...Pozdrawiam ;)
ARKADIO.IE Napisano 20 Czerwiec 2007 Autor Napisano 20 Czerwiec 2007 Witam Suchy 999:) To fajnie ,ale proszą Cię o jedno?:) Nie oczekuj efektów już po paru dniach:)To nie jest czarodziej:)- takich jeszcze nie produkują:) pozdrawiam
gusstaw Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 Witam mam pytanie czy cewka od Cs1220xdp będzie pasować do Cs1220xd wiem ze w tym pierwszym jest więkrza i bardzo takiej poszukuje bardzo dziękuję za wszelkie info. Pozdrawiam!!!
ARKADIO.IE Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Napisano 23 Czerwiec 2007 Witam :)Gusstaw :) Odnośnie cewki do 1220xdp ,jak i 1220xd są tej samej średnicy ,czyli 26cm.Jest mniejsza cewka ,ale 1220R ,ale jest to cewka pełna.Nie mam pojęcia jak to jest w przypadku 1220xd i 1200xdp,czy cewki można zamieniać.Niby prawie te same modele,ale??Jeśli dasz radę zaczekać ,do poniedziałku? To na to pytanie odpowiem; Nie mam w tej chwili 1220xdp,ale mam 1220xd.Sprzęt 1220xdp ma kolega z ekipy,ale jest na wyjezdzie .Ale sprawdzę w poniedziałek:) Na jedno znam odpowiedz,ale to Cię nie interesuje??; cewki 26 cm -1220xd,i R-1 nie pasują do siebie:(pozdrawiamPs .Jaką masz cewkę w 1220xd????
ARKADIO.IE Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Napisano 24 Czerwiec 2007 Witam :)Gusstaw :) Ps .Jaką masz cewkę w 1220xd????pozdrawiam
gusstaw Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 Witam w tej chwili mam 20cm bez otworu i tak mysle aby zalożyc coś większego więc szukam tu i tam czasami ktos może wie gdzie dostac tą większą jak cos to czekam na info Dzieki i pozdrawiam!!!!!
gusstaw Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 Witam w tej chwili mam 20cm bez otworu i tak mysle aby zalożyc coś większego więc szukam tu i tam czasami ktos może wie gdzie dostac tą większą jak cos to czekam na info Dzieki i pozdrawiam!!!!!
ARKADIO.IE Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Napisano 24 Czerwiec 2007 Witam :) to czyli masz ten model?pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Napisano 24 Czerwiec 2007 Witam :) Szkoda ,że nie można pare fotek w jednym poście:(Ale ten model 1220xd,już ma cewkę 26cmpozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 25 Czerwiec 2007 Autor Napisano 25 Czerwiec 2007 Witam Gusstaw:) Powiem tak :C.scope 1220xd en nowszy" - nie ma problemu z zamianą cewek z jednego do drugiego ,ale z tej samej serij:( Natomiast w twoim przypadku; -odnośnie 1220xd,ten starszy model,nie ma możliwości zamiany cewek,np na 26cm z nowszej wersij:( tylko na taką samą,i to z tego samego rodzaju sprzętu,i dobrze jeśli są z tego samego roku,bo jeśli będzie dość spora rozbierzność ,też coś może być nie tak:) nie będę tu gadał o elektronice,bo nie mam o tym pojęcia"( To nie moja profesja) :-)To się tyczy wszystkich modeli:( Tak robią i koniec:(Tak jak napisałem wcześniej ,osobiście sprawdzałem jak będzie chodziła cewka 1220xd w R-1,i odwrotnie? Okazało się ,że nie działaja:(pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Napisano 28 Czerwiec 2007 Witam :) Padają pytania odnośnie sklepu:) Jest tu; http://www.cscope.co.uk/shop/acatalog/Metal_Detectors.htmlpozdarwiam
ARKADIO.IE Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Napisano 7 Lipiec 2007 Witam :( Właśnie zakończyła się licytacja C.scope 1220xd,i :( klapa. Czekałem do ostatniej minuty,i lipa.Poszedł za 1801plnpozdrawiam
nurzec Napisano 22 Sierpień 2007 Napisano 22 Sierpień 2007 Pozdrawiam wszystkich posiadaczy / poszukiwaczy pracujacych na C.SCOPE. Uzywam wykrywek tej marki od kilku lat. Wczoraj wszedłem w posiadanie modelu C.S. 5MX zakupionego na wyspach. Próbuję rozpracować ustawienia podwójnej dyskryminacji. Może ktoś ma doświaczenie jak najlepiej ustawić obra pokretła do poszukiwania monetek i innej drobnicy na tym sprzęcie? Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 21:04 23-08-2007
ARKADIO.IE Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Napisano 22 Sierpień 2007 Witam ,to się bardzo cieszę :) Ale mam jedną prośbę ? Na innym forum wiesz gdzie " nie pytaj o nic bo się nie dowiesz i jeszcze na dodatek dowiesz się ,że masz sprzet najgorszy ,i że 150 go bije na głowępozdrawiam da się coś zrobić,ale zrobię to pocztą
ARKADIO.IE Napisano 25 Sierpień 2007 Autor Napisano 25 Sierpień 2007 Witam wszystkich dość serdecznie z wyjątkiem jednej osoby:)Od jakiegoś czasu nie mam czasu na siedzenie na forum ,i boli mnie jedno,to co przeczytałem u Proscana ,jest dość dziwne.Piszę na tym forum ,bo na forum Proscana jestem zbanowany:)Po pierwsze nie jestem zarejestrowany pod innymi postaciami, nie dyskutuje sam z sobą,bo po co??Fakt faktem raz tak uczyniłem ,ale to był mój błąd:( Ale nie dyskutowałem sam z sobą.Natomiast -Tu raczej do Proscana : Proszę mnie nie wplątywać w swoje zagrywki,i mnie nie oczerniać ,bo takie texty kończą się zle ,i to raczej świadcza o osobie która je głosi.Masz pan jaką obsesję,i na każde słowo C.scope ,które zostanie wypowiedziane na forum, od razo kojażysz Pan z moją osobą.Czemu?Proszę mi wieżyć ,jest troszkę ludzi chodzących na tym sprzęcie ,mogących zadawać pytania,ale nie jestem to ja!Następna sprawa to ,za każdym razem gdy ,ktoś zapyta o C.scope będzie banowany? Mam prośbę do moderatora,aby mnie nie banował:) Jeśli chce to nie ma problemu ,niech usunie co trzeba ? Ja tylko chciałem wyjaśnić ,że nic nie mam wspólnego z tym .Ja się tylko w pewnej kwestij nie zgadzam z Proscanem ,ale nie oczerniam publicznie .pozdrawiamps. za błędy wielkie sory jeśli są "? ale pisałem w dość sporym pośpiechu
Martin Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 Arkadio : starczy już tych gorzkich żalów :)a to Forum nie jest odpowiednim miejscem na polemiki z Proscanem :) Wyjaśniłeś już chyba wszystko i Amen .PozdrawiamMartin
ARKADIO.IE Napisano 25 Sierpień 2007 Autor Napisano 25 Sierpień 2007 Witam :) Martin wiem,że to forum nie jest od tego ,ale to jest jedyna możliwość . Kończe te wywody,i daje sobie spokój z takimi zaczepkami.Ps. Nie jest ważne ,jak o kim mówią ,ważne ,że mówią :))pozdrawiam
ARKADIO.IE Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Napisano 2 Wrzesień 2007 Witam :) Odnośnie pewnych niejasności ;Proponuje - jeśli ktoś jest zainteresowany np.Dyskryminacją R-1 itp; Zadzwonić do Polskiego przedstawiciela Złote Runo i wszystko powinno się wyjaśnić.:)pozdrawiam
Rahirha Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Witam. Mam do kolegów pytanie. Czy ktoś może dysponuje adresami sklepów ze sprzętem dla poszukiwaczy w Londynie. Z góry dziękuję i prosze o wyrozumiałość. Kiedyś trafiłem na tak wątek ale nie mogę go znaleść. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.