Skocz do zawartości

Mnie nie wolno wypuszczać z domu z aparatem-(bomba lotnicza)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj około 14 pojechałem do Lubartowa w drodze powrotnej skróciłem sobie droge i za Klwatką pojechałem prosto koło lotniska wojskowego na Sadkowie w Radomiu.W trakcie jazdy zauważyłem jak coś wystaje z ziemi przy wjeździe do gospodarstwa rolnego, zawróciłem i wyszedłem z auta to co zobaczyłem to widzicie na fotkach. Ktoś sobie zrobił ograniczniki na wjeżdzie z 2 bomb lotniczych –wymiaty robią wrażenie może Bombel pokusi się o identyfikacje.Wszystko wskazuje że w środku jest mat.wybuchowy.W czasie robienia fotek pojawił się tubylec ale nic nie wniósł do sprawy-pomógł mi robić pomiary to jego pazur widać na fotkach-już ma takiego farta że jak wezmę aparat to coś trafie=pozdro

Napisano
Na zdjęciu nr.7 widać jak bardzo jest potężna .Jaka to może być produkcja –Niemiecka ? Radziecka ? Polskiej nie po dojrzewam o takie wymiary .Przed wojną było w Radomiu lotnisko wojskowe w czasie wojny Niemieckie a po wojnie Radzieckie i oczywiście znowu Poskie-pozdro
Napisano

Hmm, troszkę podobna do tej ze zdjęcia ... może być troszke duża ta twoja :D (żarcik oczywiście)

Ja się jeszcze nie spotkałem z tak dużą bombką :|
Jak im to pierdyknie kiedyś to będzie średnio fajnie dla mieszkańców.

PS: Fajny masz paznokieć, pewnie specjalnie takie trzymasz bo się lepiej w glebe" przy wykopkach wgryzają :D :P

Napisano
wlasnie nie mylic obwodu ze srednica, ja zle przeczytalem na poczatku i sie pomylilem ale po zweryfikowaniu tematu jeszcze raz skaplem sie ze popelnilem blad:) no huk to calkiem mozliwe ze to jest ta bombka ktora jest na zdjeciu, chociaz nie jestem fachowcem w tej dziedzinie.
pzdr.
Dawid

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie