Witam Jestem początkującym miłośnikiem militariów. Swego czasu odziedziczyłem po ojcu ładny bagnet a on zaś odkogoś wycyganił :) Z tego co mi wiadomo pewnie jest to bagnet do Mausera, napewno niemiecki bo z 1936 z Berlina :) Bagnet jak widać jest w 100% rozbieralny, wszystko sprawne i prawdopobnie oryginalne. Ale miałby prośbą o pomoc w dokładnej identyfikacji, jaki jest to dokładnie model bagnetu, co możecie powiedzieć o jego stanie i co oznaczają wybite na nim numery i oznaczenia. Za pomoc z góry wielkie dzięki
Pytanie
nephlite
Witam
Jestem początkującym miłośnikiem militariów. Swego czasu odziedziczyłem po ojcu ładny bagnet a on zaś odkogoś wycyganił :) Z tego co mi wiadomo pewnie jest to bagnet do Mausera, napewno niemiecki bo z 1936 z Berlina :) Bagnet jak widać jest w 100% rozbieralny, wszystko sprawne i prawdopobnie oryginalne.
Ale miałby prośbą o pomoc w dokładnej identyfikacji, jaki jest to dokładnie model bagnetu, co możecie powiedzieć o jego stanie i co oznaczają wybite na nim numery i oznaczenia.
Za pomoc z góry wielkie dzięki
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.