Romo Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 CześćMoże krótka historiaJest młyn wybudowany przed pierwszą wojną właścicieli było dużo tylko że żadennie zagrzał długo miejsca podobno ostatniżyd , uciekając coś tam zakopał lecz nigdypo to nie powrócił zginął w obozie razem z rodzinąSzukaliście może po takich miejscach?nie wiem od czego zacząć ?
Mariusz Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 Cześć,Zacznij od potwierdzenia tej historii, abyś nie kopał na daremno. Ja już wielokrotnie nasłuchałem się takich historii i podchodzę do tego sceptycznie. Popytaj, posłuchaj...może faktycznie jesteś na dobrym tropie.PozdrawiamMariusz
Cyrograf15 Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 W jakim stanie jest młyn? Po wojnie był opuszcsony?Wojtek
Romo Napisano 1 Wrzesień 2003 Autor Napisano 1 Wrzesień 2003 Zostały tylko fundamenty z piwnicami i kanałami wodnymi górną część przy ucieczce podobno podpalił sam właściciel,ale nie wiem jak było na 100%Szczerze to powiem nawet że jest to w niezłym stanie nikt zreszta tam njie zagląda
Cyrograf15 Napisano 1 Wrzesień 2003 Napisano 1 Wrzesień 2003 Odszukaj w geodezji plan działki całej posesji, wykrywacz w garść i systematycznie czesać całą działkę (o ile podpalił właściciel to raczej nic nie chował w zabudowaniach).Wojtek
Mikus Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 Zyd by cos zakopal? Niemiec zapewne tak (zwlaszcza na ziemiach utraconych", ale Zyd? Nie wierzę...jak uciekał to zabrał pewnie i swoje i cudze ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.