Skocz do zawartości
  • 0

Co to jest - Schwalbe Duisburg???

Grzechotnik

Pytanie

Napisano
Wszedłem dziś na zaorane pole wstępnie wytypowane jako monetkowe, monetek co kot napłakał, za to setki a nawet tysiace mniejszych i większych kawałków blach duralowych, jakaś mośiężna mufa i w tym wszytkim trafiła mi owa niewinna blaszka w kształcie odwróconej tarczy herbowej z takim napisem - u góry Schwalbe, tuż poniżej GMBH, w środku jakiś lecący ptak i na dole Duisburg.

Ktoś coś wie?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jasne ze ktos mogl siepastwic" nad aluminiowym blotnikiem z rowerka ! ale....> za to setki a nawey tysiace mniejszych i wiekszych kawalkow blach duralowych" !!!!!itd. ten opis sklania mnie do zalozenia ze mowienie o szczatkach samolotu jest >>> wysoce prawdopodobne. ale to tylko pomysl .(jeszcze moze byc cos z radaru ).
pozdro. amsel44
Napisano
Hmm, może i tak. Ale raptem kilka kilometrów dalej było niemieckie lotnisko polowe więc jeśli coś się rozbiło to wysprzatali to do czysta. Oprócz tego trafiłem trzy łuski z jakiś wilkokalibrowych karabinów, około 12,7 dwie uszkodzone tak, że trudno okreslić kaliber a jedna ze zbitą spłonką a z pociskiem wbitym do środka!!! Oznaczeń na dnie nie znotowałem dwie były nie czytelne, a na jednej tez z wbitym pociskiem pamiętam rok 44, a dno było podzielone liniami na cztery częsci.
Napisano
Wszedłem dziś na zaorane pole wstępnie wytypowane jako monetkowe, monetek co kot napłakał, za to setki a nawet tysiace mniejszych i większych kawałków blach duralowych, jakaś mośiężna mufa i w tym wszytkim trafiła mi owa niewinna blaszka w kształcie odwróconej tarczy herbowej z takim napisem - u góry Schwalbe, tuż poniżej GMBH, w środku jakiś lecący ptak i na dole Duisburg.

Ktoś coś wie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie