Louis Napisano 22 Lipiec 2006 Autor Napisano 22 Lipiec 2006 Witam,umieściłem to w aszych odkryciach", ale pozwoliłem sobie zamieścić także w id.Manierka rosyjska, chyba dość wczesna (carski orzełek).Data pod orzełkiem nieczytelna. Dzisiejsza, skromna zdobycz ze złomu.
Louis Napisano 22 Lipiec 2006 Autor Napisano 22 Lipiec 2006 Witam,umieściłem to w aszych odkryciach", ale pozwoliłem sobie zamieścić także w id.Manierka rosyjska, chyba dość wczesna (carski orzełek).Data pod orzełkiem nieczytelna. Dzisiejsza, skromna zdobycz ze złomu.
Louis Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 Dziękuję za pomoc. Czy możliwe, aby takie manierki były używane przez Rosjan w 1920r.?Może ktoś posiada fotkę kompletnej manierki (z korkiem)?.PozdrawiamLouis
fanatyk6 Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 Witam,jest to standardowa manierka carska. Ich produkcję rozpoczęto pod koniec XIX wieku. Były wytwarzane m.in. w Warszawie i Petersburgu. Po odczyszczeniu bić wszystko powinno być jasne. Pozdrawiam,Fanatyk6
fanatyk6 Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 Z tego co wiem to manierki pierwszowojenne były używane także podczas II WŚ a co dopiero w 1920 roku! A tu link do zdjęcia z korkiem: http://www.ostfront.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=ROFG-00045&Category_Code=Rus-WW2-FG-Canteens
Pytanie
Louis
Witam,
umieściłem to w aszych odkryciach", ale pozwoliłem sobie zamieścić także w id.
Manierka rosyjska, chyba dość wczesna (carski orzełek).
Data pod orzełkiem nieczytelna. Dzisiejsza, skromna zdobycz ze złomu.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.