zyg-zag Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 http://www.german-miliyaria.de/details/e17975.html
lain Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Napisano 21 Lipiec 2006 http://www.rzygacz.webd.pl/index.php?id=45,295,0,0,1,0
Kubuś 2001 Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 Zbliża sie Jarmark Dominikański, tam dopiero będzie wysyp takich perełek bitych specjalnie na taką okazję. Nie twierdzę że to niemożliwe aby to był oryginał ale szczerze w to wątpię. To odznaczenie jest tak rzadkie że nie wiem czy znalazła by się tu osoba zdolna potwierdzić aryginalność tego odznaczenia a już wogóle przy takiej jakości zdjęć:)Pozdrawiam!
lain Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Napisano 21 Lipiec 2006 Jutro dam bardzo dobre zdjęcia.Koles ktory mi to sprzedaje mowi ze to jest wykopek...
piterb1 Napisano 26 Lipiec 2006 Napisano 26 Lipiec 2006 o czym tu gadać 100% rzecz wspólczesna.w dodatku obżydliwa wiocha. poza wszystkimi innymi argumentami pokaz mi choc jedno hitlerowskie odznaczenie tak wiesniacko wykonane- np ztyłu obwódka krzywo odlana ,wszystkie detale itp.
piterb1 Napisano 25 Lipiec 2006 Napisano 25 Lipiec 2006 kto chce posiadać flasa ?:) a raczej orginalny wymysł - jak by cos takiego istnialo wczasie wojny mialo by herb gdańska a nie niewiadomo czego - jak by kombatanci po wojnie sami sie odznaczyli to by na 100% nie było swastyki(i w 1957 jak wychodzily odznaczenia i potem sfasta byla zakazana).5 zyla to duzo za to cos. pozdr
Kubuś 2001 Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 Tak ładny fant. I już jest na allegro. I można go odebrać na jarmarku. Na Jarmark Dominikański jeżdżę od kilku lat i widziałem podobnie wyglądające gdańskie flaki. Pierwszy raz mało nie kupiłem bo facet też twierdził że wykopał. Ciekawe dlaczego jest wysyp tych odznaczeń i reklama na chwilą przed jarmarkiem?
lain Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 Może dlatego że mieszkam w Gdańsku,a na jarmarku będe prawie codziennie?może dlatego że potrzebuje kasy?Sluchaj skoro jest taki wysyp to pokaż mi gdzie jest reszta takich fantów.swoją drogą zapraszam do licytacji skoro już poruszyłeś tą sprawę.A będzie to chyba moje najcięższe rozstanie się z fantem...trudno.
Raned Napisano 26 Lipiec 2006 Napisano 26 Lipiec 2006 Odznaka nijak nie może być srebrna, bo gdyby była to powinna się dać wyczyścić nie tą metodą to inną. Herb Gdańska to dwa krzyże pod koroną, tutaj nie ma korony a gapa ze swastyką. Uważam, że to fantastyczny wytwór czyjejś wyobraźni i chęć wyrwania komuś trochę grosza, a słyszałem o sposobach na podkładanie fanta pod wykrywacz w celu uwiarygodnienia.
krzycho Napisano 25 Lipiec 2006 Napisano 25 Lipiec 2006 widzialem tą odznake znam laina i wiem z kad on ja ma. odznaka jest moim zdaniem orginalna a ludzie z forum widzac taki unikat odrazu bez zastanowienia pisza , ze to fals. uwazam tez ze bledem bylo pokazanie jej na forum. choc temat napewno wnosi cos do forum poniewaz odznaka nie jest zbyt popularna:)
Pytanie
lain
Jak na fotce? czy to rzadkość?
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.