Skocz do zawartości

KOSZALIN vol. VIII

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 329
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam

Jestem w Łazach pod Koszalinem. Już czwarty raz. Fajnie tu macie. Stare folwarki, dworki, no miodzio. Szkoda tylko, że pola jeszcze porośnięte.

pozdrawiam
Mathew
Napisano
Chwała,

najpewniej wypoczywa hi hi, nie wszyscy mogą.
A co tam u Ciebie Jarosławie? Plażujesz?

der K. na urlopie buja się się gdzieś po Polsce,
reszta towarzystwa pracuje...

Powrócił L. z wojaży po Borach...

Leon pilnuje interesu w Mielnie...

...i cisza. Niedługo pola zryją i ...

Czekam na jakiekolwiek wieści - bywajcie - M.
Napisano
Witam

Ano odpoczywam sobie. Zwiedzam okolice. Namierzyłem kilka ciekawych miejsc. Niestety za parę dni wracam do siebie. Jestem tu już czwarty raz i pewnie za rok znowu wrócę.

pozdrawiam Koszalin
Mathew
Napisano
Chwała,

Mathew: oczywiście zapraszamy w nasze malownicze okolice, które czasami ujawniają swoje tajemnice...

Mam kolejna rundę urlopową od 25 do 4 września i mocne postanowienie odpowiedniego zagospodarowania tych kilku dni na łażenie po okolicy. Gdyby któryś miał ochotę to wiecie jak mnie znaleść.

Tymczasem - bywajcie - M.
Napisano
Chwała,

Jarosławie - jak długo jeszcze będziesz grzebał się w piasku morskim? Gratuluję znajdki. Co tam u pozostałych w trawie piszczy?

Ja czekam z utęsknieniem do 25 kiedy to będę mógł sobie pochasać nieco po polach i lasach.

Bywajcie - M.
Napisano

Witam
U mnie kolorków sporo ,i nie tylko zółtych ale czarnych ,zielonych....;)

Włóczęga po polach obfituje" w tego rodzaju znajdki...
Co ciekawsze pola jeszcze nie skoszone..a na chybił trafił można pług albo bronę skompletować..
Do końca tygodnia urlopuję ,jak ktoś ma czas i ochotę na kopanie..to wiecie gdzie uderzać..
A co tam u reszty?
Pozdrawiam der K.

Napisano

Witam! Oto moje podsumowanie pierwszego miesiąca wakacji:

Dzień Pracy 1934
Dzień Pracy 1935
Wpinka 1935 dla zasłużonego młodzieńca"
Guziczek Pruska Szkoła Strzelnicza
Lafuszak
2 pfenigi 1877
50 pfenigów 1935
guzik z piątką
3 kopiejki 1936
kompletny łańcuszek
mosiężna klamra sygnowana J.F.

Napisano
Chwała,

dobrze, że chociaż Wy macie czym się pochwalić hi hi. Ja wystartuję dopiero od 25 (część urlopu).

Kto się wybiera do bornego w sobotę?

Bywajcie - M.
Napisano
Zaku, inne wasze zdjęcie już kilka zainteresowanych osób obiegło i nawet do mnie wieści dotarły od kogoś kto nawet Was nie zna.
Pozdrawiam L.
Napisano
A odnośnie strażaka" to wytargałem kiedyś takiego na wsi niestety bez grzebienia. Był za to z aluminium w świetnym stanie. Oddałem go do Zacisza gdzie zniknął w trakcie przeprowadzki.
Pozdrawiam L.
Napisano
Witam
L. chodzi Ci o fotki na forum lokalnym..Koszalin24 ?
Uważam że to jest adużycie" ,podobnie jak z fotkami z wyprawy do podziemi...gdzie niejaki Artur z tamtego forum po fakcie stwierdził że (ot tak) wrzucił tam fotki i można je sobie pooglądać(bez podania źródła i autora) ..nie były moje to nie wnikałem.
Jednak w wypadku fotek fantów z ziemi trzeba będzie stosować chyba na wzór z ebay'a znaki wodne...
Znalezienie czegokolwiek kosztuje dużo czasu i wysiłku...a później może się okazać ,że ktoś wrzuca gdzieś tam fotkę i cieszy się że znalazł" fajnego fanta...widoczne jest to szczególnie w relacji Forum poszukiwaczy~Forum lokalne/historyczne/itp
Co o tym myślicie??
Pozdrawiam der K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie