Guest Posted August 29, 2003 Share Posted August 29, 2003 Artyleryjska grupa warowna BoudaHi,I would like ask you for language revise of Polish texts on our web page Klub BOUDA" www.tvrz-bouda.czMany thanksDobrý denMůžete prosím pomoci zkontrolovat polské texty na našich webových stránkách Klub BOUDA" www.tvrz-bouda.cz ?děkujiMilan DupalKlub BOUDA - předsedamdupal@centrum.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted August 29, 2003 Share Posted August 29, 2003 Miło że pamiętają o Polakach.1) ........rekonstrukcji obiektów grupy warownej, twego niezwykłego przykładu poruszającej .... twego=>tego2) Dalej do podziemi zejdziemy drogą po równi pochyłej, na której...równi pochyłej=>pochylni, schodach??3) Podczas mobilizacji powszechnej w GW znajdowała się część przewidzianej amunicji artyleryjskiej – łącznie zgromadzono ponad milion nabojów karabinowych kal. 7,92 mm.artyleryjskiej=>strzeleckiej??4) ...pokrywać dolinę kralicką, wspierać ogień ...dolinę kralicką=>Dolinę Kralicką5) ...który można zwiedzić w ramach trasy pełnej..trasy pełnej=>pełnej trasy6) Łącznie jego uzbrojenie miało tworzyć 6 ckm wz. 37tworzyć 6 ckm =>tworzyć: 6 ckm...Tyle zauważyłem, generalnie OK, ale czasami zbyt długie i mało czytelne zdania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLI Posted August 29, 2003 Share Posted August 29, 2003 Jak dojechać do tych umocmień z Wrocławia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Posted August 29, 2003 Share Posted August 29, 2003 Ja cie kręce !!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiek Posted August 29, 2003 Share Posted August 29, 2003 tu jest mapka http://www.bunkry.cz/bouda/images/mapa_kpo.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magach7 Posted August 30, 2003 Share Posted August 30, 2003 Byłem tam rok temu- ciekawe miejsce chociaż tylko obiekt wejsciowy jest w dobrym stanie. Po reszcie bunkrów tej grupy warownej nie zostało zbyt dużo... Dla zainteresowanych z Warszawy (nie mam skanera) mam dużo książek, map, zdjeć fortyfikacji z pogranicza Czesko Niemieckiego (teraz Polskiego) Link to comment Share on other sites More sharing options...
past Posted September 1, 2003 Share Posted September 1, 2003 ciekawa twierdza , Czesi mieli pas umocnień równolegle do granicy z Rzeszą, udostępnione jest kilka obiektów , część tylko w wakacje , polecam opis w ostatniej ksiązce Pani Lamparksiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.